Pull-down menus in Play

Use this forum for an overview of collected issues and to report new ones.
Post Reply
Ferretz
New Member
Posts: 7
Joined: Thu Jan 01, 2015 11:14 pm
Contact:

Pull-down menus in Play

Post by Ferretz »

I just started using Cubase Pro 8, and I've encountered an issue when trying to use the PLAY instrument by Sounds Online.

So, to recreate the problem:

1. Open Cubase Pro 8
2. Create empty project
3. Add instrument track for Play
4. Open the Play interface
5. Click any pull-down menu (for instance, Channel Select)
6. Problem: the pull-down menus won't open correctly. It opens for a moment after repeated clicking, and then closes the moment I move the coursor, the result being that I can't make a selection.

I've tried opening Play as stand-alone, and it works fine. It's only in Cubase the menus won't work.

Kind regards,

Eirik

Ferretz
New Member
Posts: 7
Joined: Thu Jan 01, 2015 11:14 pm
Contact:

Re: Pull-down menus in Play

Post by Ferretz »

My PC looks like this:

Windows 7 Home Premium (Service Pack 1)
Processor: Intel Core i7-3770K CPU @ 3.50GHz
Memory: 12,0 GB
System: 64bit

-Eirik

xenteq
Junior Member
Posts: 129
Joined: Mon Jul 07, 2014 5:59 pm
Contact:

Re: Pull-down menus in Play

Post by xenteq »

Sounds like it could be an 'Always On Top' problem?

Open the Play interface - does in have a small down arrow on the top-right of the window? If so, click and you should get a menu of options. Deselect 'Always On Top' and you should be then able to select your other menus from the interface and they shouldn't disappear or need repeated clicking to get them to flicker.

I found the same with a few VSTs (instruments and plug-ins) and this was the problem with all of them.
Cubase 9.0.10 Pro (64bit) Windows 10 Pro, i7 4790 3.6GHz, 32Gb RAM
ESI ESU 1808 Audio Interface, ESI M8UXL MIDI Interface

Ferretz
New Member
Posts: 7
Joined: Thu Jan 01, 2015 11:14 pm
Contact:

Re: Pull-down menus in Play

Post by Ferretz »

That worked! It was "always on top". Thanks! :D

-Eirik

xenteq
Junior Member
Posts: 129
Joined: Mon Jul 07, 2014 5:59 pm
Contact:

Re: Pull-down menus in Play

Post by xenteq »

No probs, glad I could help.
Cubase 9.0.10 Pro (64bit) Windows 10 Pro, i7 4790 3.6GHz, 32Gb RAM
ESI ESU 1808 Audio Interface, ESI M8UXL MIDI Interface

Ferretz
New Member
Posts: 7
Joined: Thu Jan 01, 2015 11:14 pm
Contact:

Re: Pull-down menus in Play

Post by Ferretz »

That made me a happy newbie composer. :D

E.

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest