Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Find topics on computers, studios and music-related hardware.
Post Reply
Red House Studio
New Member
Posts: 5
Joined: Wed Feb 13, 2013 5:52 pm
Contact:

Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Post by Red House Studio »

Hello every one.
I'm Cheif sound engineer of Red House Studio in South of korea.

I just want to inform one lie of Motu.

Motu 828mk3 is not working in daisy chain system. May be you can hook up external HDD or other. But simply you can't use 2 of it for extend your in/out puts.
I've spend almost 3 month to solve that problem. When I hooked up 2 mk3s, some times computer couldn't recognize it or couldn't open cue mix.


Funny thing was Moto didn't know about this problem even they advertise mk3 can use daisy chain system.
This problem happened only PC not mac system. Mac system can support daisy chain.

Anyway I hope there is no more victim cause of this problem. If you use PC system, don't try it.

I've tried every thing, changed whole PC, purchased 2 different maker's Firewire800 cards (TI chipset) and spent 3 month!!!!
I contacted Motu techlink but they are sucks.
I could figure it out by helping of sweetwater. They are really good and kind.

Now I'm using 24 I/O for that.
Chief Recording Engineer of "Red House Studio"

/ Gee-Yong, Han



hgy7715@hotmail.com, hgy7715@yahoo.co.kr

http://www.redhouse-st.com

+82-16-221-6602

Guest

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Post by Guest »

that is very interesting as I was going to buy another ultralite mk3 for this reason , I think i'll ring musictrack and find out but that is very concerning really.

thanks for the info
john

User avatar
Bane
Senior Member
Posts: 1728
Joined: Sun Jul 10, 2011 2:57 am
Contact:

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Post by Bane »

Interesting find. I've been hearing for quite a while that their customer support is worthless. Such a shame too, both of MOTU's Hybrid interfaces look really classy and seem to have a substantial amount of functionality.
Asus R500A-RS52, Windows 8, 2.6gHz i5 -3230M, 6GB RAM,

Cubase Artist 7.0.6, Wavelab Elements 7, Focusrite Scarlett 8i6, The Grand 3, Melodyne Essential, Superior Drummer, EZDrummer and Pop! EZX, Samson CO1, Yamaha P-35, Mackie MR5mk2 monitors, and more....

My tunes on: Soundcloud

User avatar
papi61
Member
Posts: 520
Joined: Mon Mar 05, 2012 9:56 pm

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Post by papi61 »

Anyone using MOTU products on a PC is a masochist. Actually even mac users, as of lately (DP8 is a joke, not matter what platform you use it on.) MOTU is crap and their customer service is the worst ever.
Desktop: i7 3770k, 32 GB RAM, nVidia GTX770 + GT640-DCSL fanless, 3 monitors (30" 2560x1600 + 2x 27" 1920x1080), 256 GB SSD (OS), 2 TB SATA III (audio), 3 TB SATA III (sample libraries), 3x 3 TB USB 3.0 (backup/archives), RME UFX, Win 8.1 Pro x64, Cubase 7.5, Sonar X3, Vienna Ensemble Pro 5.

Slaves: 2x i7 2700k, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 3 TB SATA III, Win 8.1 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5.

Laptop: 17" HP EliteBook 8770w (i7 3820QM 2.7 Ghz/3.7 Ghz max OC, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 1 TB SATA III), RME Babyface, Win 7 Pro x64, Vienna Ensemble Pro 5, Cubase 7.5, Sonar X3.

Guest

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Post by Guest »

ive never had a problem with motu every driver ive used on PC from 98 to win 7 has been rock solid and ive never had a problem with motu's support here in the uk , Musictrack are brilliant at sorting things out so I don't know what crap your dribbling on about but it certainly doesn't effect us in the uk

Guest

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Post by Guest »

right daisy chaining is supported on windows via firewire only NOT usb , here is my little tech support note

Added by Lorne on 2013/05/29 10:33:20 GMT-4

State change from 'Unread' to 'In progress'
Hi John,

On Windows, multiple devices are supported via FireWire only, not via USB.

Cheers,

Lorne
MOTU Tech Support

MOTU_Tech
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Jun 20, 2013 5:47 pm
Contact:

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Post by MOTU_Tech »

Hello all!

Just to clear this up, it is indeed possible to daisy-chain multiple MOTU FireWire interfaces in Windows. If anyone has any issues with this I encourage you to run it by our support team (see my signature for contact details.)

Cheers,
MOTU Tech Support
617 576 3066
http://www.motu.com/techsupport

G-string
Senior Member
Posts: 1064
Joined: Wed Jun 19, 2013 8:04 am
Location: Brighton UK

Re: Motu 828MK3 doesn't support daisy chain

Post by G-string »

thank you motu I personally know it's possible with win 7 64bit firewire
I7 3770k - win7 64 bit - C7.5.20 - WL8e - Halion 5 - Padshop pro - Cmc - Midex 8 - Uad - Rme FF/ADi8pro - Automap 4.7.3 b

Post Reply

Return to “Computer/Studio Hardware & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests