Dorico SE, change size of chord diagrams

Discussions about our next-generation scoring application, Dorico.
Post Reply
gavinian
New Member
Posts: 18
Joined: Sat Aug 30, 2014 11:45 pm
Contact:

Dorico SE, change size of chord diagrams

Post by gavinian »

I know you can do it in pro, but can you change the size of guitar chord diagrams in SE ?

User avatar
Daniel at Steinberg
Moderator
Posts: 18169
Joined: Mon Nov 12, 2012 10:35 am
Contact:

Re: Dorico SE, change size of chord diagrams

Post by Daniel at Steinberg »

You can do it using the 'Custom scaling' property in the Common group of the Properties panel.

gavinian
New Member
Posts: 18
Joined: Sat Aug 30, 2014 11:45 pm
Contact:

Re: Dorico SE, change size of chord diagrams

Post by gavinian »

OK thanks.
It seems you can't adjust chord text size independently of diagram?
Also, can you have chord names without the chord diagrams?

User avatar
dankreider
Grand Senior Member
Posts: 5509
Joined: Thu Jun 28, 2018 3:45 pm
Contact:

Re: Dorico SE, change size of chord diagrams

Post by dankreider »

You can certainly enter simply chord symbols. Shift-Q and enter the chord symbols.

In general, the answer to “Can you adjust ______ in SE or Elements?” is “No.” Many pertinent settings would be found in Engraving Options, Notation Options, or Engrave Mode—Paragraph/Font Styles, none of which are available in SE or Elements. That’s one of the distinguishing features of Pro: full manual control.

In SE, mostly your only options are those that are accessible from the bottom Properties Panel.
Dan Kreider
hymnworks.com
dankreider.com/dorico-resources
Dorico 3.5.11, Windows 10

gavinian
New Member
Posts: 18
Joined: Sat Aug 30, 2014 11:45 pm
Contact:

Re: Dorico SE, change size of chord diagrams

Post by gavinian »

Thanks, but writing for guitar, choosing "fretted instruments" still gives me a chord diagram with the chord symbol?

User avatar
Daniel at Steinberg
Moderator
Posts: 18169
Joined: Mon Nov 12, 2012 10:35 am
Contact:

Re: Dorico SE, change size of chord diagrams

Post by Daniel at Steinberg »

Yes, if you choose to show chord diagrams for an instrument, then every chord symbol will show both the chord symbol and the chord diagram.

User avatar
dankreider
Grand Senior Member
Posts: 5509
Joined: Thu Jun 28, 2018 3:45 pm
Contact:

Re: Dorico SE, change size of chord diagrams

Post by dankreider »

gavinian wrote:
Sat Jan 25, 2020 6:15 am
Thanks, but writing for guitar, choosing "fretted instruments" still gives me a chord diagram with the chord symbol?
In Setup mode, right-click on your player, and select Chord Diagrams--No Chord Diagrams.
Dan Kreider
hymnworks.com
dankreider.com/dorico-resources
Dorico 3.5.11, Windows 10

gavinian
New Member
Posts: 18
Joined: Sat Aug 30, 2014 11:45 pm
Contact:

Re: Dorico SE, change size of chord diagrams

Post by gavinian »

Thank you.

Post Reply

Return to “Dorico”

Who is online

Users browsing this forum: alanpolacek, bwjagger, dankreider, dwlarson, hamhm3, Lillie Harris and 5 guests