"Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
operator_tank
New Member
Posts: 24
Joined: Wed Mar 18, 2015 1:51 am
Location: Los Angeles
Contact:

"Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by operator_tank »

This issue is present since Cubase Pro 10 came out and highly annoying: I use the command "enter project cursor position" a lot to jump to different positions in a project and have used this since ages. Since Cubase 10 a little window showing you entering a new position pops up whenever you're in any editor outside of the main project window [Note: I use "open editor commands open editors in a Window"]. This little window however doesn't disappear and has to be clicked away (either with mouse or with ESC key or so) before being able to do anything, which adds an unneeded step while working. That never happened in any Cubase version before and I consider this a bug. There's no reason for this window to appear - I know where I want to jump (funnily the transport bar doesn't show the entered value even with the transport bar being visible on the bottom of my window layout - that's where it should show it).

Can this please, please, please be changed to work like it did in previous versions?!
Enter-Project-Cursor_Position-Window.png
(30.02 KiB) Not downloaded yet

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23707
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

Have you installed CUbase 10.0.20 update, please?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

operator_tank
New Member
Posts: 24
Joined: Wed Mar 18, 2015 1:51 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by operator_tank »

Hello Martin,
Sorry for the late reply. This is with 10.0.20 Built 187 already on my macOS 10.14 system here.

Best,
J.
macOS 10.15.6 Catalina, Cubase Pro 10.5.20

User avatar
ecolvin
Junior Member
Posts: 64
Joined: Fri Jan 27, 2017 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by ecolvin »

This bug is a workflow killer. Please fix.
Regards-
Eric

Cubase Pro (latest) • Mac OS 10.14.6 • 3.46 Ghz “Westmere” 12 core • 128 Gb RAM • MOTU PCI-424 • MOTU MTP-AV-USB • VEP (latest)

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23707
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

This bug is present only if the Transport Bar (the most lower zone) is not present. If this part is enbaled, then while you press Shift+P (enter project cursor position), the cursor jumps to this bar. You can type the time position, press enter and you don't have to close it.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

User avatar
ecolvin
Junior Member
Posts: 64
Joined: Fri Jan 27, 2017 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by ecolvin »

Hi Martin-

My Transport is visible in the lower zone, yet still shows this buggy behavior.
Regards-
Eric

Cubase Pro (latest) • Mac OS 10.14.6 • 3.46 Ghz “Westmere” 12 core • 128 Gb RAM • MOTU PCI-424 • MOTU MTP-AV-USB • VEP (latest)

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23707
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by Martin.Jirsak »

ecolvin wrote:
Thu May 02, 2019 3:18 pm
Hi Martin-

My Transport is visible in the lower zone, yet still shows this buggy behavior.
Hi,

Could you be more precise, please? Aha happens when you press Shift+P? Does the dedicated Transport Location window appear?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

User avatar
ecolvin
Junior Member
Posts: 64
Joined: Fri Jan 27, 2017 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by ecolvin »

Martin.Jirsak wrote:
Thu May 02, 2019 11:36 pm
ecolvin wrote:
Thu May 02, 2019 3:18 pm
Hi Martin-

My Transport is visible in the lower zone, yet still shows this buggy behavior.
Hi,

Could you be more precise, please? Aha happens when you press Shift+P? Does the dedicated Transport Location window appear?
If any window other than the Project window is foreground, my key command will make the Transport Location window appear. After numerically typing a location value I have to hit ENTER twice before that window goes away. Pre-Cubase 10, that window never appeared upon striking my key command.

If the project window is foreground, my key command appropriately highlights the bar field within the Transport Location "strip" nested at the bottom of the project window. Hope this makes sense.
Regards-
Eric

Cubase Pro (latest) • Mac OS 10.14.6 • 3.46 Ghz “Westmere” 12 core • 128 Gb RAM • MOTU PCI-424 • MOTU MTP-AV-USB • VEP (latest)

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23707
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by Martin.Jirsak »

Hi,
ecolvin wrote:
Fri May 03, 2019 3:41 am
If any window other than the Project window is foreground, my key command will make the Transport Location window appear.
You are right, sorry.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

operator_tank
New Member
Posts: 24
Joined: Wed Mar 18, 2015 1:51 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by operator_tank »

+1 - that's exactly what happens here as well. Just to confirm.

ecolvin wrote:
Thu May 02, 2019 3:18 pm
If any window other than the Project window is foreground, my key command will make the Transport Location window appear. After numerically typing a location value I have to hit ENTER twice before that window goes away. Pre-Cubase 10, that window never appeared upon striking my key command.

If the project window is foreground, my key command appropriately highlights the bar field within the Transport Location "strip" nested at the bottom of the project window. Hope this makes sense.
macOS 10.15.6 Catalina, Cubase Pro 10.5.20

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23707
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

I reported it to Steinberg.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

User avatar
ecolvin
Junior Member
Posts: 64
Joined: Fri Jan 27, 2017 7:05 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by ecolvin »

Martin.Jirsak wrote:
Thu May 09, 2019 6:26 am
Hi,

I reported it to Steinberg.
Thank you Martin!
Regards-
Eric

Cubase Pro (latest) • Mac OS 10.14.6 • 3.46 Ghz “Westmere” 12 core • 128 Gb RAM • MOTU PCI-424 • MOTU MTP-AV-USB • VEP (latest)

operator_tank
New Member
Posts: 24
Joined: Wed Mar 18, 2015 1:51 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by operator_tank »

@ Martin: this issue is still present in 10.0.40. I wonder if this gets addressed anytime soon? This is really slowing workflow significantly.
Martin.Jirsak wrote:
Thu May 09, 2019 6:26 am
Hi,

I reported it to Steinberg.
macOS 10.15.6 Catalina, Cubase Pro 10.5.20

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23707
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

I'm with you, I also wish for a fix.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

operator_tank
New Member
Posts: 24
Joined: Wed Mar 18, 2015 1:51 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by operator_tank »

And still issue still has not been address in 10.5.0. We can't be the only ones complaining about this....
macOS 10.15.6 Catalina, Cubase Pro 10.5.20

mbergsma
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Feb 12, 2020 3:07 am
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by mbergsma »

Any news on if we're ever getting a fix to this???

jcbfoos
Junior Member
Posts: 123
Joined: Tue Mar 28, 2017 1:34 am
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by jcbfoos »

There are multiple threads about this. Steinberg has not fixed it to my knowledge yet. This is such a simple thing that worked fine in Cubase 9.5 and now in Cubase 10 it's really annoying. Please please please please please fix.
Mac OSX 10.14.x - Cubase 10.0.x - MOTU 1248 - Insane PC running VEP - lots of plugs and libraries...

operator_tank
New Member
Posts: 24
Joined: Wed Mar 18, 2015 1:51 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by operator_tank »

This is still not working as it did back in Cubase Pro 10 or earlier versions - currently under Cubase Pro 10.5.20.
Does anybody know if Steinberg is intending to fix this at all?

Obviously I have "learned" to live with it, but boy is this annoying as hell !!
macOS 10.15.6 Catalina, Cubase Pro 10.5.20

jcbfoos
Junior Member
Posts: 123
Joined: Tue Mar 28, 2017 1:34 am
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by jcbfoos »

Couldn't agree more. I've have spoken directly with Steinberg about it, no luck...

My only hope is that enough people on the forum see this and complain.
Mac OSX 10.14.x - Cubase 10.0.x - MOTU 1248 - Insane PC running VEP - lots of plugs and libraries...

User avatar
cubic13
Member
Posts: 639
Joined: Wed Dec 15, 2010 8:46 pm
Location: near Serre-Ponçon lake, french Alps
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by cubic13 »

10.5.20 Pro, here : right after choosing Transport>Transport Commands>Enter project Cursor position (or Shift+P), I get this :

C10.5_ShiftP.png
(8.1 KiB) Not downloaded yet

... which allows me to directly type in the cursor position. This, whether the transport panel (F2) is visible or not, and no matter the primary time display used. Evidently, there is no added window of any kind displayed. So, I guess that there is a more or less hidden setting involved, maybe in the preferences, as I have never seen the window shown in the OP... :?
DAW : Ryzen 3700X | Asus Prime X470-Pro | 32 Gb DDR4-3200 | 2 x SSD (M.2 WD Black 500 Gb + Corsair Force 960 Gb) | Radeon RX550 (2 Gb) | Windows 10 Pro (64) | RME Fireface UCX + Behringer ADA8200
Soft & plug-ins : Cubase Pro 10.0.60 + 10.5.20 | VSTis : Emulator X3, Alchemy, Sylenth 1, Lounge Lizard, True Pianos, VB3, BFD2...
Gear : Studiologic VMK-188+ | Akai MPD32 | Akai ME30P MIDI Patchbay | Korg 05R-W | Roland D110 | Yamaha TX802 | Pre-MIDI stuff.

jcbfoos
Junior Member
Posts: 123
Joined: Tue Mar 28, 2017 1:34 am
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by jcbfoos »

Do you have the mixer window or key editor open?

That's when the issue appears
Mac OSX 10.14.x - Cubase 10.0.x - MOTU 1248 - Insane PC running VEP - lots of plugs and libraries...

operator_tank
New Member
Posts: 24
Joined: Wed Mar 18, 2015 1:51 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by operator_tank »

jcbfoos wrote:
Fri Aug 07, 2020 9:38 pm
Do you have the mixer window or key editor open?

That's when the issue appears
Exactly. But that is also exactly what was not the case over years and years, and then popped up in Cubase 10. This never happened before and requires another step by either hitting ESC or so. And with a function that is used gazillion times over the course of an hour, this adds up.
macOS 10.15.6 Catalina, Cubase Pro 10.5.20

delta
New Member
Posts: 49
Joined: Wed Jan 12, 2011 2:51 am
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by delta »

Try this macro

Projrect - bring to front
Transport - enter project cursor position

Create a keycommand

Delta

User avatar
cubic13
Member
Posts: 639
Joined: Wed Dec 15, 2010 8:46 pm
Location: near Serre-Ponçon lake, french Alps
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by cubic13 »

jcbfoos wrote:
Fri Aug 07, 2020 9:38 pm
Do you have the mixer window or key editor open?

That's when the issue appears
Yep, as I always have both Mixconsole and arrangement windows opened and maximized : it's a part of my workflow, as it allows me to quickly pass from one to the other via a mouse action on the taskbar or key commands to swap between two workspaces : one with the arrangement in front, the other, with the Mixconsole as so.

So, I still don't get where the issue actually is... :?:


EDIT : I just tried with the key editor. Indeed, the little window appears in the case when the former is in its own window. It doesn't, if the key editor is displayed in the lower zone, though. From which, it seems like the issue appears when there is a window with no 'primary time display' item in front. Indeed, something that should be fixed : the 'Enter' key should close the Enter project Cursor Position window, once the value has been entered. Point taken, sorry...
DAW : Ryzen 3700X | Asus Prime X470-Pro | 32 Gb DDR4-3200 | 2 x SSD (M.2 WD Black 500 Gb + Corsair Force 960 Gb) | Radeon RX550 (2 Gb) | Windows 10 Pro (64) | RME Fireface UCX + Behringer ADA8200
Soft & plug-ins : Cubase Pro 10.0.60 + 10.5.20 | VSTis : Emulator X3, Alchemy, Sylenth 1, Lounge Lizard, True Pianos, VB3, BFD2...
Gear : Studiologic VMK-188+ | Akai MPD32 | Akai ME30P MIDI Patchbay | Korg 05R-W | Roland D110 | Yamaha TX802 | Pre-MIDI stuff.

delta
New Member
Posts: 49
Joined: Wed Jan 12, 2011 2:51 am
Contact:

Re: "Enter Project Cursor Position" still keeps "primary time display" up after entering value

Post by delta »

Please!!
try this macro:

Project - project bring to front (sets focus back to project window)
Transport - enter project cursor position

Create a keycommand

Nb: "project bring to front" is very usefull in som other macro constructions

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests