Audio glitches when using audio warp in 10.0.15

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
User avatar
slohcine
New Member
Posts: 19
Joined: Mon Jul 27, 2015 11:24 pm
Contact:

Audio glitches when using audio warp in 10.0.15

Post by slohcine »

I upgraded to Cubase Pro 10.0.15 this past weekend. I'm recording some guitar strums with held chords. Playback of the audio is clean. If I use the Audio Warp function to tighten up the attack hits (doing it manually), i hear a noticeable glitch in the sustaining tail of the chord. The glitch sound reminds me of the old days when you had to find zero crossings for good cross-fades or sample looping. I'm using the elastique Pro - Time algorithm.

If I undo the Audio Warp, the glitch goes away. If I reapply the Audio Warp, either by Quantize or manually moving the hit point, the glitch comes back. Very producible.

I don't recall hearing this glitch since I upgraded to Cubase 10 a couple of months ago but it's possible the issue has been there since 10.0.10. In any case, this is a show stopper for any client work. I'll try to roll-back but this is frustrating to spend so much time on troubleshooting. Perhaps better to wait on upgrades :cry:

Appreciate any help and Thanks!
PC: ASUS Crosshair VIII Hero, AMD Ryzen 3900X, 64GB RAM, Nvidia RTX2080 Super
Storage: Samsung 970 Pro (OS/Programs) 860 Pro SSD (Sounds), WD Black 2TB 7200 RPM (Cubase Projects)
OS: Windows 10 Pro 1903, USB 3.2 Type C for I/O
DAW: Cubase Pro 10.5.10, Interfaces: Steinberg UR44, Steinberg Midex8
VST Instruments: Steinberg Absolute 4, NI Komplete 12, EW SO Gold, Various Spitfire libraries, Superior Drummer 3

akkumusic
New Member
Posts: 2
Joined: Wed Feb 20, 2019 6:23 pm
Contact:

Re: Audio glitches when using audio warp in 10.0.15

Post by akkumusic »

i have the exact same problem. everytime i try to qiantize an audio file i get a glitch in the first 1-2 seconds of the file. i tried all i can think of but the glitch always happens.

im on windows 10 as well..

Any help would be apreciated

GlennCano
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Sep 24, 2017 10:55 am
Contact:

Re: Audio glitches when using audio warp in 10.0.15

Post by GlennCano »

Was this ever sorted? I get glitches sometimes when I use timewarp to snap an audio in time.

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: wesmantooth and 13 guests