Problem with Control Room

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
Damageplan
New Member
Posts: 7
Joined: Mon Dec 26, 2016 10:37 am
Contact:

Problem with Control Room

Post by Damageplan »

Hi there,

working with Cubase 10 Pro and so far I do like it :)

Here's a problem I have with Control Room, maybe I'm missing something?

There's nothing coming out of my Phones Output when prelistening to Loops and Samples via the media bay and also when using the Playback tool (the tool with the little speaker symbol, tool which is selected with 9) for quickly listening to events.
Playback of the whole project or when soloing some tracks is working just as expected.

Thanks
Matthias

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23622
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Problem with Control Room

Post by Martin.Jirsak »

Hi and welcome,

In the Preferences > VST > Control Room, enable Use Phones Channel as Preview Channel.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Damageplan
New Member
Posts: 7
Joined: Mon Dec 26, 2016 10:37 am
Contact:

Re: Problem with Control Room

Post by Damageplan »

Hi Martin,

thank you for your welcome and thank you for the solution.
Is this a new option which came with Cubase 10?
I cannot remember using this setting with 9.5.
Or maybe I just getting older :-D

Many greetings
Matthias

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23622
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Problem with Control Room

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

No, this is not new. This is in Cubase since ages already. ;-)

The oldest Cubase I have installer right now is Cubase 7.5, and it's there.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: TheMaestro and 1 guest