Padshop 2 - No waveforms visible

All topics on Padshop and Padshop Pro
Post Reply
tomtom99
New Member
Posts: 8
Joined: Fri Nov 29, 2019 4:41 pm
Contact:

Padshop 2 - No waveforms visible

Post by tomtom99 »

I use Reaper as DAW. Padshop 2 works (also sample import is OK) but the waveforms of the samples are not displayed.

I am a new user. Am I doing something wrong or is this a bug? I purchased the Complete Bundle today.
Screenshot (290).jpg
(671.48 KiB) Not downloaded yet

tomtom99
New Member
Posts: 8
Joined: Fri Nov 29, 2019 4:41 pm
Contact:

Re: Padshop 2 - No waveforms visible

Post by tomtom99 »

I have tried Padshop 2 now with Live. There is the same problem here. Waveforms are not displayed from own samples but also from standard patches. In this way Padshop is not enough usable.

UPDATE: Also in Halion 6 (Skylab and Auron) the waveforms are not displayed although everything else works.

tomtom99
New Member
Posts: 8
Joined: Fri Nov 29, 2019 4:41 pm
Contact:

Re: Padshop 2 - No waveforms visible

Post by tomtom99 »

The Steinberg support doesn't answer. This is a very frustrating start. I wonder if it was a good decision to buy the product.

Stinger64
New Member
Posts: 18
Joined: Sun Jan 12, 2014 12:58 pm
Contact:

Re: Padshop 2 - No waveforms visible

Post by Stinger64 »

I use Padshop 2 and Reaper 6. I had a couple of problems getting P2 to play well with Reaper ... as I recall yours was one of them.

1. Make sure you upgrade P2 to the latest version ... which is v2.0.1.44 as of today.

2. Be wary of that little "+" checkbox on the FX Wrapper in Reaper. It leads to some settings that can cause problems with P2. In my case it was the HiDPI compatibility setting. When that setting was enabled I couldn't drag knobs and sliders when the P2 UI was floated.

Doing both of these things fixed all my problems. I'm currently using P2 v2.0.1.44 and Reaper v6.05 with the HiDPI setting disabled and P2 works just fine.

Good luck!

KenB

tomtom99
New Member
Posts: 8
Joined: Fri Nov 29, 2019 4:41 pm
Contact:

Re: Padshop 2 - No waveforms visible

Post by tomtom99 »

Thanks for your answer. After ages the support answered and told me that Padshop Pro 2 is only for Windows 10.
When I bought Absolute 4 it said that 64-Bit Windows 7 / 8.x / 10 is supported. No direct info that this does not apply to Padshop Pro 2. Only when you call up the Padshop Pro 2 page, you can see this. Unbelievable.

Post Reply

Return to “Padshop and Padshop Pro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests