Ripple edit

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Nuendo 10 can be posted here.
mtouren
New Member
Posts: 32
Joined: Sat Jun 01, 2019 3:37 pm
Contact:

Ripple edit

Post by mtouren »

It would be great to add the Ripple edit. Here, a video of the principe: https://www.youtube.com/watch?v=OcIu31H-xAc
This could be add to the options of the tool "Object Selection" with two preferences: All Tracks (included the marker tracks) or Selected Tracks.
This option is really relevant for a lot of work situations, a lot of software such as Reaper, Pyramix, Sadie, Samplitude, Sequoia have implemented it for a long time. Here the topic concerning the request in V8: viewtopic.php?f=276&t=148769&p=820863&h ... le#p820863

Thank you :!:

Image
Last edited by mtouren on Mon Jun 03, 2019 8:41 pm, edited 1 time in total.

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 4352
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: Ripple edit

Post by MattiasNYC »

+1
Nuendo 10.3 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit, 2004 build 19041.450 / Ryzen 1700 3.6GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Radeon VII / ASUS x370-A mobo ::::: RX Post Production Suite 4 / DaVinci Resolve

benoit
Junior Member
Posts: 53
Joined: Mon Apr 29, 2013 9:36 am
Location: bern/switzerland
Contact:

Re: Ripple edit

Post by benoit »

+1
benoit piccand - leitung tonstudio/ sound arts - musik und medienkunst
berner fachhochschule / hochschule der künste bern
www.hkb-musik.ch | www.hkb.bfh.ch | https://hkb-soundarts.ch
nuendo 10 on div. macs, on board since cubase 1.0 on atari.

mtouren
New Member
Posts: 32
Joined: Sat Jun 01, 2019 3:37 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by mtouren »

+1

User avatar
Iftekharul Anam
Member
Posts: 281
Joined: Mon Oct 02, 2017 3:10 am
Contact:

Re: Ripple edit

Post by Iftekharul Anam »

+1
Nuendo 10
Windows 10
Wavelab Pro 9.5
Focusrite Scarlett 18i20
Ryzen™ 7 1700X, GTX 970

YouTube | Spotify | Insight Timer | Instagram

uarte
Member
Posts: 621
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:51 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by uarte »

Definite +1 and I'll honestly pay for it at this point. PLEASE, Steinberg. Even Studio One now has it. Good grief.

mtouren
New Member
Posts: 32
Joined: Sat Jun 01, 2019 3:37 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by mtouren »

+1

User avatar
Dietz
Member
Posts: 391
Joined: Sat Dec 18, 2010 5:40 pm
Location: Vienna / Europe
Contact:

Re: Ripple edit

Post by Dietz »

+1!
/Dietz

| audio | engineering | music | production |
| soundware | development |

| Nuendo versions from 5.5.6 to 10.3 | on various systems and platforms |
| Steinberg user since the 80ies | Nuendo user and forum member since 2000 |

McSound
Member
Posts: 210
Joined: Sat Oct 06, 2018 11:48 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by McSound »

As deep Samplitude user and newbie in Nuendo I would say they're very useful functions! Let's make it happen in Nuendo!
Nuendo 10.3, Samplitude ProX5, Win 10x64 pro, i9900k, 32Gb, 512m2SSD, Gigabyte RTX2080Super , Blackmagic DeckLink Mini Monitor, Presonus VSL1818, 3 FullHD monitors, 1 FullHD TV, Avid Artist Control v2, Liine Lemur, Metagrid, Yamaha MOX8 keyboard

User avatar
fenderchris
Senior Member
Posts: 1504
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: Ripple edit

Post by fenderchris »

Looks like a great time-saving feature.

+1
Chris

The Archers - give it a rest already!

OS: Windows-10 Pro 64-bit v.2004.
PC: i7 Quad core 2.66GHz, 24GB ram, SSD drives.
Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).
Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.
Software: Nuendo-8.1.10, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Kontakt-5, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth), Omnisphere, Trillian.

mtouren
New Member
Posts: 32
Joined: Sat Jun 01, 2019 3:37 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by mtouren »

Does anyone from Steinberg read this forum?

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 4352
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: Ripple edit

Post by MattiasNYC »

Yes they do.
Nuendo 10.3 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit, 2004 build 19041.450 / Ryzen 1700 3.6GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Radeon VII / ASUS x370-A mobo ::::: RX Post Production Suite 4 / DaVinci Resolve

User avatar
hendrix97
Junior Member
Posts: 113
Joined: Mon Oct 10, 2016 3:27 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by hendrix97 »

+1

JBF
Junior Member
Posts: 185
Joined: Sat Nov 28, 2015 12:26 am
Contact:

Re: Ripple edit

Post by JBF »

+1
Win8.1/64bit / Core i7-3930K 6*3,20 GHz /GA-X79-UP4/4*16 gb/NVidia GeForce GTX 1050 Ti Palit > Cubase 9.0.4 Pro

mtouren
New Member
Posts: 32
Joined: Sat Jun 01, 2019 3:37 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by mtouren »

Please Steinberg!

I know the functions "Shift+Clic" to select all events on a track and "Edit>Select>From Cursor to End" but the RIPPLE tool (with Markers Tracks!) would be great. Could someone from Steinberg answer? Maybe there is a definite reason why this tool is not developed?

Thank you :ugeek:

Crispin
New Member
Posts: 20
Joined: Sun Aug 21, 2011 6:06 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by Crispin »

+1

mtouren
New Member
Posts: 32
Joined: Sat Jun 01, 2019 3:37 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by mtouren »

Hello, I am currently working for a radio radio creation workshop in Arles and all students use Reaper ... I can not show them Cubase (or Nuendo) when they knew Reaper's Ripple Edit. What a pity! Please Steinberg! Ripple Edit for your excellent software! :!:

uarte
Member
Posts: 621
Joined: Wed Dec 15, 2010 7:51 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by uarte »

Yes, there are some workflows that absolutely need Ripple Edit! Hope Steinberg will add this feature in 10.5!

basicX
Member
Posts: 207
Joined: Mon Aug 03, 2015 9:35 am
Contact:

Re: Ripple edit

Post by basicX »

+1
Studios: Nuendo 10.3, Cubase 10 Pro, PT 11.3.1
I/O: Full blown Focusrite RedNet Setup. 3xRed4pre, 2xRed x2p
Plugins from Sonnox, Waves, iZotope, UAD, Plugin Alliance Mega Pack, and so on...)

Windows 10 Pro x64
Main System from Digital Audio Networx
Intel i9 14core, Gigabyte, 64GB Ram, GF 1050ti, UAD Quad, 3 * Avid Artis Mix

Pro Audio Broadcast Post for german and international clients
www.media-atelier.tv

User avatar
fuzzydude
Member
Posts: 495
Joined: Sat Jan 22, 2011 5:21 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by fuzzydude »

+1
Comps+OS: PC's (Win 10 1903) - Mac Pro (Catalina) - MacBook Pro (Moave) I Nuendo 10 | Cubase Pro 10 I Wavelab 9.5 Pro

mitchiemasha
Member
Posts: 741
Joined: Tue May 10, 2011 10:02 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by mitchiemasha »

+1
W10, CP10.5, i7 9700k OC 5.0, Noctua NH-U9S, MSI z390, 16Gb 3000Mhz DDR4, PCIe NVME 970 Pro, Be Quiet SP11, Virus TI (Integrated), Yamaha CS2x (Custom Mapped), Dynaudio BM5's mkII & Eve SC305's.

GTBannah
Member
Posts: 673
Joined: Mon Feb 20, 2012 9:24 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by GTBannah »

uarte wrote:
Tue Jun 04, 2019 7:42 pm
Definite +1 and I'll honestly pay for it at this point. PLEASE, Steinberg. Even Studio One now has it. Good grief.
“Even” Studio One?! :lol: :D
Derrkins

If that's really what you hear, Play It, Sing It, Write It or Program It!

Mac Mini, 2.6 GHz Intel Core i7, 16 GB RAM; OS X Mojave 10.14.6; Nuendo 10.2.10.301; Sibelius 7.5; iPad Pro 13"; Cubasis, WaveLab 10.00; Dorico V3.0.0.1038 (Loving it).

GTBannah
Member
Posts: 673
Joined: Mon Feb 20, 2012 9:24 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by GTBannah »

McSound wrote:
Thu Jun 06, 2019 1:01 am
As deep Samplitude user and newbie in Nuendo I would say they're very useful functions! Let's make it happen in Nuendo!
Hey, man! I’m a former Sequoia user, but I had to give it up, because of Windoze. :(
Derrkins

If that's really what you hear, Play It, Sing It, Write It or Program It!

Mac Mini, 2.6 GHz Intel Core i7, 16 GB RAM; OS X Mojave 10.14.6; Nuendo 10.2.10.301; Sibelius 7.5; iPad Pro 13"; Cubasis, WaveLab 10.00; Dorico V3.0.0.1038 (Loving it).

juni
New Member
Posts: 24
Joined: Wed Sep 02, 2015 2:13 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by juni »

+1
Nuendo 10, Burl B80, Lavry Gold MKIII, RME MadiFace FX, Win10

Centralmusic
Grand Senior Member
Posts: 5646
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:23 pm
Contact:

Re: Ripple edit

Post by Centralmusic »

uarte wrote:
Tue Jun 04, 2019 7:42 pm
Definite +1 and I'll honestly pay for it at this point. PLEASE, Steinberg. Even Studio One now has it. Good grief.
No. That's not quite true.

unfortunately you can only ripple one track (!) in Studio One.
all other tracks, especially markers (...), are unfortunately not included with Ripple Editing in S1.
That's a half-baked solution.

I prefer Ripple Edit in Wavelab, would like to see this in Nuendo too.
!!! NOTE: This is a user forum. It's from users to users. This is not a technical support forum. Therefore sometime some Steinberg employees appear here and help the users. !!!
"Do you already know the manual?"
Kennst du schon das Handbuch?"

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests