Retrologue 2 preset change crash

All topics on Retrologue
Post Reply
DolphinAB
New Member
Posts: 1
Joined: Sat Dec 26, 2015 1:03 pm
Contact:

Retrologue 2 preset change crash

Post by DolphinAB »

when i select between 3-5 different Retrologue 2 presets, the plugin crashes with the following information.

Image

soonar
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Nov 20, 2016 7:36 am
Contact:

Re: Retrologue 2 preset change crash

Post by soonar »

Well, I do have the same problem. After 3 or 4 or 5 times changing a Preset, Retrologue 2 crashes. The GUI doesn't work no more. Sometimes the complete sound output crashes too. Exiting Cubase wont' t help neither. Sometimes I need to restart the Computer. Problem passed to Steinberg. No solution so far.

vtrekker
New Member
Posts: 1
Joined: Sat Oct 01, 2016 4:41 pm
Contact:

Re: Retrologue 2 preset change crash

Post by vtrekker »

Hello,

I also have the exact same problem ; Retrologue 2 hangs or crashes after about 5 Preset changes on my system. Once it has crashed it will not load in my DAWs anymore ; I can get it to load again if I re-install it and restart the computer, and if I am lucky. My plugin scanners return error messages.

R2 always had that problem on my side, except right after a fresh install of Windows, something (maybe OS updates) seems to break it here.

I am wondering if any of you was able to find the cause of this since these messages were posted.

Thanks

User avatar
jgaryt
New Member
Posts: 31
Joined: Sat Jan 22, 2011 6:45 pm
Contact:

Re: Retrologue 2 preset change crash

Post by jgaryt »

I have a similar issue, except when I change patches rapidly from a controller, at crashes Cubase!
-jgaryt-
---------------------------------------------------------------------------------------
Cubase Academy Youtube Channel
DAW: Cubase 11 | Windows 10 64 | I7 12 Core | 32GB RAM | 2x24" LCD's and a 60' 4K Monitor
Surface: CMC-QC | CMC-CH | CMC-TP | CMC-AI | CMC-PD | Faderport 16 | Softube Control1
Input: Steinberg UR824 | 2 ADA8200 Ultragain Digital | Focusrite Saffire 2x2 Gen3| Nektar LX49+ | M-Audio Keystation 88es | ART ProChannel II | Ton o Mic's
Output: JBL308's | Avantone Mixcubes |Peavey AMR | Hafler Solid State Amp
Keys/Synths: ASM Hydrasynth | Yamaha CP40 Stage | Oberheim Matrix6R | Roland JX8P | Korg MonoPoly | Yamaha RY30 | Yamaha PSR 640 | Ensoniq Mirage | Dubreq Gen-R-8 | Behringer Neutron | Maschine MKIII | Arturia Minibrute2
Guitars: 1979 Kramer DMZ6000B Bass | 1960's Guild Freshman 3/4 Electric | Greg Bennett Stratocaster | Yamaha Acoustic | Fender Squire Jaguar Bass | Fender 5 String Jazz Bass

quikaj
New Member
Posts: 1
Joined: Sat Nov 10, 2018 10:42 am

Re: Retrologue 2 preset change crash

Post by quikaj »

Recently I started to encounter this at loading a certain project with Retrologue. This error comes only in one project. However, in another project with a few instances of Retrologue in it, FL sometimes fail to load one or two of the plugins.

________________________________________
BluestacksTextNowVPN

Post Reply

Return to “Retrologue”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests