Added External Instrument Still No Sound

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
cbyers23
New Member
Posts: 15
Joined: Fri Feb 07, 2014 1:36 am
Contact:

Added External Instrument Still No Sound

Post by cbyers23 »

Hello I am trying to add my Korg Triton as an external instrument in 9.5 and it is not working. Here is what I did.

Studio->More Options->MIDI Device Manager->Install Device->Triton(KORG)

In the output dropdown, I chose my MIDI option which is USB Uno MIDI interface and closed the screen. Then I proceeded to add the external instrument.

Studio->Audio Connections->External Instruments->Add External Instrument->From there I named the External Instrument->Associate MIDI Device->MIDI Devices->TRITON.

Okay now here is where I need help as well because I tried it 2 different ways and it didn't work. The first way I tried by adding an instrument track. Once I added it, I did here any sound from the keyboard nor could I see a signal. I selected an instrument from the program selector field as well but no signal. The other option was to add a VST track but that wasn't successful neither. I saw some tutorials on YouTube and followed them but they weren't successful. Is there something I did wrong? Please help.

svennilenni
Grand Senior Member
Posts: 5161
Joined: Sat Nov 28, 2015 3:21 pm
Contact:

Re: Added External Instrument Still No Sound

Post by svennilenni »

cbyers23 wrote:
Mon Jun 22, 2020 2:14 am
Hello I am trying to add my Korg Triton as an external instrument in 9.5 and it is not working. Here is what I did.

Studio->More Options->MIDI Device Manager->Install Device->Triton(KORG)

In the output dropdown, I chose my MIDI option which is USB Uno MIDI interface and closed the screen. Then I proceeded to add the external instrument.

Studio->Audio Connections->External Instruments->Add External Instrument->From there I named the External Instrument->Associate MIDI Device->MIDI Devices->TRITON.

Okay now here is where I need help as well because I tried it 2 different ways and it didn't work. The first way I tried by adding an instrument track. Once I added it, I did here any sound from the keyboard nor could I see a signal. I selected an instrument from the program selector field as well but no signal. The other option was to add a VST track but that wasn't successful neither. I saw some tutorials on YouTube and followed them but they weren't successful. Is there something I did wrong? Please help.
And which is your audio interface and how did you connect the Triton audio outs to it?

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: gern and 7 guests