Cubase 'Elements' Upgrade to 'Artist'

Interested in Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 or Cubase Elements 10? Having questions regarding the update or upgrade to the latest version? Please post here!
Post Reply
tanner_w_drums
New Member
Posts: 2
Joined: Sun May 12, 2019 12:17 pm
Contact:

Cubase 'Elements' Upgrade to 'Artist'

Post by tanner_w_drums »

I have a few questions, all of which are fairly similar....

I am curious if Cubase 10.5 Artist allows for external fx in its audio control routing options? I am just now realizing that my version (Cubase 10 Elements) doesn't allow it.
Also, do I have to upgrade to 10.5 artist, or could I upgrade to just 10 artist? I feel it would be more cost effective to just shoot for the newest out atm.

I purchased Elements for 50 bucks while it was on sale....would have totally went for artist if I knew the DAW limitations were that drastic.

Thanks in advance! :D

KHS
Member
Posts: 707
Joined: Wed Dec 20, 2017 4:05 pm
Contact:

Re: Cubase 'Elements' Upgrade to 'Artist'

Post by KHS »

You can compare the different tiers here https://new.steinberg.net/cubase/compare-editions/

Yes you have to upgrade to 10.5 as it is no longer possible to buy the 10 artist upgrade (unless you find a local dealer who has it as a box version) and in that case it will be automatically updated to 10.5 because of the grace period.
You can still install and use version 10 with a 10.5 license though.
Cubase Pro 10.0.60 - Audient ID22 - Adam A7X - Adam Sub 7 - Windows 10 Latest build - I7-7700K@4,5GHz - Gigabyte GTX1070 Xtreme Gaming - 16GB RAM - Gigabyte Gaming 5 Z270 mobo - Corsair MP510 960 GB - Corsair MP510 1920 GB - Samsung 840 EVO 240 GB - Crucial MX300 525 GB.

tanner_w_drums
New Member
Posts: 2
Joined: Sun May 12, 2019 12:17 pm
Contact:

Re: Cubase 'Elements' Upgrade to 'Artist'

Post by tanner_w_drums »

Just made the upgrade to artist because I had thought I found an answer proving that in the 'Audio Connections' tab...it had most of the options cubase 10.5 pro had....Inputs/Outputs/Group-FX/External FX/External Instruments.....and was only missing control room (which comes with pro)....But it appears I am wrong? Curious if I installed it wrong.

User avatar
jaslan
Grand Senior Member
Posts: 3499
Joined: Fri Jan 21, 2011 11:42 pm
Contact:

Re: Cubase 'Elements' Upgrade to 'Artist'

Post by jaslan »

tanner_w_drums wrote:
Tue Jun 23, 2020 12:46 am
.it had most of the options cubase 10.5 pro had..
Such as ?....what are you looking for?
Cubase Pro 10. Core-i7 7700HQ, 16GB RAM, Windows 10. UR44. M-Audio Axiom Pro 61. Fishman TriplePlay. Komplete 11 Ultimate. Jamstix 4. Absolute VST3. 418 Carrier Landings.
SoundCloud

Post Reply

Return to “Presales”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest