Using MASCHINE-Controller with GROOVE AGENT 4(SE)

Discussions about VST Instruments and VST plug-ins from other manufacturers
Post Reply
User avatar
slashgad
Junior Member
Posts: 51
Joined: Mon Sep 08, 2014 9:16 am
Contact:

Using MASCHINE-Controller with GROOVE AGENT 4(SE)

Post by slashgad »

If anyone wants to control the GROOVE AGENT 4 (SE) with a MASCHINE controller:

I have made a template for the Controller Editor (of MASCHINE).
If you load it, then all pads from A to H match with the GrooveAgent 4(SE).

The template can be loaded with the Controller Editor (under the Edit-menu - "Open").
Or you can copy it to the Controller Editor-folder:
"... Documents \ Native Instruments \ Controller Editor"
(see also my pic in the download)

Here's my Template: GrooveAgent 4 - Maschine Template.zip
https://drive.google.com/file/d/0B8W2Yy ... sp=sharing
Cubase Pro 10, Dorico 3, SIBELIUS 7.5, WAVELAB Elements 8, Guitar Pro 7.5
K11 U, Maschine MkII, GA5, WAVES-Plugins, IK MM SampleTank3,
TR-5, FabFilter, SoundToys, EZ Drummer 2, SD 2.0 ...

PC Intel® Core™ i9-9900, 32 GB DDR3 RAM, Win10 64bit

GAD-music Sounds
https://www.youtube.com/channel/UC_-iIb ... 1APQkuoabQ
Soundcloud
https://soundcloud.com/gad-music-2015

gorimaa
New Member
Posts: 29
Joined: Fri Feb 03, 2017 7:53 am
Contact:

Re: Using MASCHINE-Controller with GROOVE AGENT 4(SE)

Post by gorimaa »

Thank you so much !

jaskin
New Member
Posts: 17
Joined: Thu Oct 26, 2017 8:32 am
Contact:

Re: Using MASCHINE-Controller with GROOVE AGENT 4(SE)

Post by jaskin »

Hi, is the template still available?
Cubase 10.5, Windows 10 Pro
AsRock Z170 Gaming K4, i7 - 6700, Intel HD Graphics, 32 Gb DDR4, M.2 system SSD, Library SSD's
Focusrite 18i20, Motu Ultralite MK3

User avatar
slashgad
Junior Member
Posts: 51
Joined: Mon Sep 08, 2014 9:16 am
Contact:

Re: Using MASCHINE-Controller with GROOVE AGENT 4(SE)

Post by slashgad »

jaskin wrote:
Sat Nov 11, 2017 9:23 pm
Hi, is the template still available?
Why not? Yes of coure!!!

The Download-Link is in my post.

Slashgad
Cubase Pro 10, Dorico 3, SIBELIUS 7.5, WAVELAB Elements 8, Guitar Pro 7.5
K11 U, Maschine MkII, GA5, WAVES-Plugins, IK MM SampleTank3,
TR-5, FabFilter, SoundToys, EZ Drummer 2, SD 2.0 ...

PC Intel® Core™ i9-9900, 32 GB DDR3 RAM, Win10 64bit

GAD-music Sounds
https://www.youtube.com/channel/UC_-iIb ... 1APQkuoabQ
Soundcloud
https://soundcloud.com/gad-music-2015

User avatar
slashgad
Junior Member
Posts: 51
Joined: Mon Sep 08, 2014 9:16 am
Contact:

Re: Using MASCHINE-Controller with GROOVE AGENT 4(SE)

Post by slashgad »

Here you can see in detail how load my Groove Agent 4 -template in the CONTROLLER EDITOR:
(... this works on PC and on MAC)

https://drive.google.com/file/d/1nlkJ1r ... sp=sharing

I hope it helps!!!

SLASHGAD
Cubase Pro 10, Dorico 3, SIBELIUS 7.5, WAVELAB Elements 8, Guitar Pro 7.5
K11 U, Maschine MkII, GA5, WAVES-Plugins, IK MM SampleTank3,
TR-5, FabFilter, SoundToys, EZ Drummer 2, SD 2.0 ...

PC Intel® Core™ i9-9900, 32 GB DDR3 RAM, Win10 64bit

GAD-music Sounds
https://www.youtube.com/channel/UC_-iIb ... 1APQkuoabQ
Soundcloud
https://soundcloud.com/gad-music-2015

avliav
New Member
Posts: 13
Joined: Tue Dec 16, 2014 12:25 am
Location: Los Angeles
Contact:

Re: Using MASCHINE-Controller with GROOVE AGENT 4(SE)

Post by avliav »

This is probably a great template and exactly what I am looking for, but can't find the "load template" in the new Maschine interface :\

tattootroy
New Member
Posts: 4
Joined: Mon Dec 24, 2018 1:29 am
Contact:

Re: Using MASCHINE-Controller with GROOVE AGENT 4(SE)

Post by tattootroy »

Thanks for your effort.
Will this work on the Maschine Mk3?

tattootroy
New Member
Posts: 4
Joined: Mon Dec 24, 2018 1:29 am
Contact:

Re: Using MASCHINE-Controller with GROOVE AGENT 4(SE)

Post by tattootroy »

No luck, your template does not work with Maschine MK3.
Seems NI have change the file format, as the saved extention is now a .ncm3 file.

compaid
New Member
Posts: 2
Joined: Thu Oct 13, 2011 11:45 pm
Contact:

Re: Using MASCHINE-Controller with GROOVE AGENT 4(SE)

Post by compaid »

I have mapped the MK3 Maschine pads to use with groove agent in cubase.
Put maschine into Channel Midi to operate.

One set is for patterns and the other is for the kit.

Load into Maschine Controller Editor then select as required

Hope they are useful.

https://www.secutus.com/tmp/groove_agent_Kit.ncc.txt
https://www.secutus.com/tmp/groove_agen ... rn.ncc.txt

remove the .txt to use.

Post Reply

Return to “VST Instruments and Virtual Effects (general)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests