Page 1 of 1

Where have my prefs gone ?

Posted: Tue Jul 14, 2020 7:08 pm
by Jtransition
I turned on my pc today and all of my prefs have gone,It opened up as if i was doing so for the first time.
I have only been using Wavelab 10 (10.0.40) for a few weeks so I am tweaking the preferences as I go to ,I have tried to get it to start from the previous install but it still opens this fresh version.Can anyone help with this?.
Thanks in advance
Jason

Re: Where have my prefs gone ?

Posted: Tue Jul 14, 2020 9:59 pm
by PG
Preferences are there: "\AppData\Roaming\Steinberg\WaveLab Pro 10.0"
unless you have changed the location in the WaveLab preferences.
You could then try to erase this file before running WaveLab:
AppData\Roaming\Steinberg\WaveLab Pro 10.0\Startup.ini

Re: Where have my prefs gone ?

Posted: Wed Jul 15, 2020 5:38 am
by Rat
A big tip is to back your preferences up from time to time.

Re: Where have my prefs gone ?

Posted: Wed Jul 15, 2020 1:21 pm
by Justin P
Rat wrote:
Wed Jul 15, 2020 5:38 am
A big tip is to back your preferences up from time to time.
+1

Every time I change anything, I zip up a copy and throw it on Dropbox. This way I can add the updated prefs to my other computers where I use WaveLab, as well as have a backup for emergency cases, or if/when I get a new main computer.

Re: Where have my prefs gone ?

Posted: Wed Jul 15, 2020 2:06 pm
by Jtransition
Thanks for the advice and tips,I will let you know how it goes.
J

Re: Where have my prefs gone ?

Posted: Tue Jul 21, 2020 11:25 am
by Jtransition
PG wrote:
Tue Jul 14, 2020 9:59 pm
Preferences are there: "\AppData\Roaming\Steinberg\WaveLab Pro 10.0"
unless you have changed the location in the WaveLab preferences.
You could then try to erase this file before running WaveLab:
AppData\Roaming\Steinberg\WaveLab Pro 10.0\Startup.ini
This worked,thanks for the advice,Can you tell me how to save where the prefs are saved?,as i do not know how the initial problem occurred.
Thanks
J