GUI issues with plugins with latest 10.0.40 update

Post questions and find answers on our latest WaveLab releases here.
Post Reply
mbira
Member
Posts: 636
Joined: Thu Dec 30, 2010 3:22 am
Contact:

GUI issues with plugins with latest 10.0.40 update

Post by mbira »

I'm running a mac pro on High Sierra. Just updated from 10.0.20 to 10.0.40. Now the plugins in the master section are giving me a blank GUI and I have to click away from the plugin window and back again in order to see it. This is constantly happening. It even happens with Master rig. Has anyone else had this issue? It wasn't happening on 10.0.20. Thanks!
Cubase Pro | Wavelab Pro | Dorico Pro | SpectraLayers | Halion 6 | Laptop: Macbook Pro 2.4 GHz 8-Core Intel Core i9 32 G RAM, OS 10.15.5| Studio computer: 2012 12 core Mac Pro Tower 64 G RAM | PC Slave i7 8920 running VEP6 | Apollo 16 Firewire

User avatar
Arjan P
Senior Member
Posts: 2643
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:28 pm
Contact:

Re: GUI issues with plugins with latest 10.0.40 update

Post by Arjan P »

This is a known issue with High Sierra:
viewtopic.php?f=297&t=190913&sid=27af30 ... ac1e5a8466
--- "If anyone owes it all to Bach, it's God" - Emil Cioran ---
SOFT: (All 64 bit) | WaveLab 10.0.30 | Cubase 10.0.60 | HALion 6.0 | Win10 Pro - SoundCloud
HARD: i7-950 | Asus P6TD | 30GB | Tascam DM-3200 | DigiMax48 | Midisport 8x8 - SoundByte Studio

User avatar
Justin P
Senior Member
Posts: 2736
Joined: Fri Aug 12, 2011 12:49 pm
Location: Milwaukee, WI USA
Contact:

Re: GUI issues with plugins with latest 10.0.40 update

Post by Justin P »

At this point it's strange for Steinberg to keep High Sierra listed as a supported MacOS. It's just going to lead to more reports like this. Especially since it seems to have been more OK with 10.0.20 than it is with 10.0.30 and higher, which leads me to believe it's not going to get fixed.

Windows has only one supported OS version (Windows 10), and Mac has three listed, although 2 are really only usable.
https://www.mysteryroommastering.com/https://www.justincarlperkins.com/
https://www.facebook.com/groups/WaveLab/

iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6
Mac Mini 3.2 GHz Intel Core i7 (6-Core) • 32GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.14.6

RME AES HDSPe, MUTEC MC-3+ Smart Clock USB, Grace m905, Grace m900

mbira
Member
Posts: 636
Joined: Thu Dec 30, 2010 3:22 am
Contact:

Re: GUI issues with plugins with latest 10.0.40 update

Post by mbira »

Arjan P wrote:
Tue Jun 23, 2020 8:39 am
This is a known issue with High Sierra:
viewtopic.php?f=297&t=190913&sid=27af30 ... ac1e5a8466
Thanks.
Cubase Pro | Wavelab Pro | Dorico Pro | SpectraLayers | Halion 6 | Laptop: Macbook Pro 2.4 GHz 8-Core Intel Core i9 32 G RAM, OS 10.15.5| Studio computer: 2012 12 core Mac Pro Tower 64 G RAM | PC Slave i7 8920 running VEP6 | Apollo 16 Firewire

User avatar
Sonik
Senior Member
Posts: 1022
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:34 pm
Contact:

Re: GUI issues with plugins with latest 10.0.40 update

Post by Sonik »

I've some issues on Catalina too. Some UAD plugs and SIR Audio Plugs...
Macbook Pro i9 32gb|Studio One 5|Protools 2020.5|Cubase Pro 10.5.20|Wavelab 10.0.40|Logic X|Apollo Quad|4xUAD-2 (24 core)
Manley Massive Passive|Thermionic Phoenix Mastering Plus|Maselec MLA-2|API 2500|Avalon 737sp|Summit TLA-100A|Distressor EL8-X|Apogee Symphony||Euphonix McMix x2|Dangerous Music 2 Bus LT|ATC SCM20 ASL Pro|Amphion One18|
Halion Sonic 3|Komplete12 Ultimate|Stylus RMX|Trilian|Omnisphere 2.6|VSL Strings|EW Pianos|ReFx Nexus 3|AirMusicTech|Sylenth|Predator|Kick 2|Serum|ANA2|Korg Collection 2
UAD|Waves|Soundtoys|Melodyne|Softube|Brainworx|PluginAlliance|Fabfilter|Sonnox|Eventide|Oeksound

Post Reply

Return to “WaveLab Pro 10 | WaveLab Elements 10”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest