Missing plugins in 10.0.40 update

Post questions and find answers on our latest WaveLab releases here.
Post Reply
User avatar
Buer
Junior Member
Posts: 65
Joined: Fri May 20, 2016 10:13 pm
Location: Norway
Contact:

Missing plugins in 10.0.40 update

Post by Buer »

After updateing to 10.0.40 I was missing MasterRig-plugin. I checked with my previous 9.5 version, which I still Have on my comp, and the plugin was there. Then I noticed that I also was missing a lot of other plugs.
So I tried to reinstall the 10.0.40 but it didn't change anything.

I check with my element version on my LapTop, and there it was missing also.

Then I uninstalled wavelab 10 from my comp, and made a new full install of 10.0.20 , and suddenly everything was fine.

Installations was done via the Download manager!
Jon
Win10 home, Intel(R), core (TM) i7-5820K CPU@3.30GHz , RAM 64GB , 64-bit OS x 64-based processor

PG
Moderator
Posts: 7805
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Missing plugins in 10.0.40 update

Post by PG »

Strange, but try again installing 10.0.40.
All plugin registration is cached inside AppData\Roaming\Steinberg\WaveLab Pro 10.0\Cache\plugin-registry.txt
This means this is the only file you need to backup/restore. No need for a full reinstall.

BTW, what CPU do you have?
Philippe

User avatar
Buer
Junior Member
Posts: 65
Joined: Fri May 20, 2016 10:13 pm
Location: Norway
Contact:

Re: Missing plugins in 10.0.40 update

Post by Buer »

SOLVED!

---My Laptop:
I uninstalled WL 10.0.40. (WL Elements)
Reinstalled WL 10.0.20 , and then updated to 10.040.
Voila - everything seems to be ok - VST3 plugs was there.

---On my desktop:
I uninstalled WL 10.0.40. (WL pro)
Reinstalled WL 10.0.20 , But I was still missing my Steinberg VST3 plus (MasterRig and more)

So I did a rescan in WL's Preferences/plugin/general page of
-C:\Program Files\Steinberg\WaveLab Pro 10.0\Factory Presets\Plugins , and
-C:\Program Files\Steinberg\Cubase 10.5
And the plugs was there
and then I updated to 10.040.
Voila - everything seems to be ok - VST3 plugs was there.

System, desktop:
Win10 home, Intel(R), core (TM) i7-5820K CPU@3.30GHz , RAM 64GB , 64-bit OS x 64-based processor
Jon
Win10 home, Intel(R), core (TM) i7-5820K CPU@3.30GHz , RAM 64GB , 64-bit OS x 64-based processor

PG
Moderator
Posts: 7805
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:15 pm
Contact:

Re: Missing plugins in 10.0.40 update

Post by PG »

Good. And your CPU is ok, that was not the problem.
Philippe

User avatar
Buer
Junior Member
Posts: 65
Joined: Fri May 20, 2016 10:13 pm
Location: Norway
Contact:

Re: Missing plugins in 10.0.40 update

Post by Buer »

PG wrote:
Sun Jun 07, 2020 6:46 pm
Good. And your CPU is ok, that was not the problem.
The CPU is ok it seems. Never had any problem With that. My comp was buildt (2015) especially for Music-making as a DAW.
Jon
Win10 home, Intel(R), core (TM) i7-5820K CPU@3.30GHz , RAM 64GB , 64-bit OS x 64-based processor

Post Reply

Return to “WaveLab Pro 10 | WaveLab Elements 10”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests