UR22C Input 1 Not Working With Jack Fully Plugged In

This section is about Steinberg's UR-C audio interfaces product range
Post Reply
Trainzack
New Member
Posts: 2
Joined: Sat Jun 27, 2020 12:38 am
Contact:

UR22C Input 1 Not Working With Jack Fully Plugged In

Post by Trainzack »

I bought a UR22C back in February. It's been working great, but recently I noticed that when sending the same audio source to both inputs (using 1/4" cables), channel 1's gain needed to be set noticeably higher (with more noise as a result) to get to the same recorded level as input 2. The difference kept getting worse until I couldn't hear anything out of channel 1 no matter the gain setting.

However, recently I've noticed that if I leave the cable sticking out by a good half-inch or so, channel 1 works normally. I'm uncomfortable doing this, because that does not make a secure connection.

The interface's serial number starts with YEZ, if that helps.

ca-booter
Member
Posts: 293
Joined: Mon Mar 21, 2016 8:38 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: UR22C Input 1 Not Working With Jack Fully Plugged In

Post by ca-booter »

Did you try swopping the two cables to the other input?
If that makes no difference i am afraid the input jack connection has gone bad
PC ASUS i7-2600 3,4Ghz |Win10-Pro 1909 SSD | 16Gb DDR3 | ASUS R5230 graphics | Cubase Pro 10.5.20, user since Atari | Wavelab 10 EL | Absolute 3 | SuperiorDrummer3 | Yamaha-Steinberg N12 FW | Steinberg UR816C+Behringer ADA8200 | Behringer X-Touch One | M-Audio Axiom 61 | Fishman TriplePlay | Lexicon MX200, Strymon Volante, Art Pro VLA II, Art Pro Channel II, Klark Teknik: KT-2A, 1176-KT, 2* EQP-KT

Trainzack
New Member
Posts: 2
Joined: Sat Jun 27, 2020 12:38 am
Contact:

Re: UR22C Input 1 Not Working With Jack Fully Plugged In

Post by Trainzack »

Did you try swopping the two cables to the other input?
Yes, I did try that. The problem still happened with channel 1, so it looks like the issue is on channel 1 of the interface.

ca-booter
Member
Posts: 293
Joined: Mon Mar 21, 2016 8:38 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: UR22C Input 1 Not Working With Jack Fully Plugged In

Post by ca-booter »

try testing it with a mic cable in the mic input on both inputs if the issue also occurs with that connection
PC ASUS i7-2600 3,4Ghz |Win10-Pro 1909 SSD | 16Gb DDR3 | ASUS R5230 graphics | Cubase Pro 10.5.20, user since Atari | Wavelab 10 EL | Absolute 3 | SuperiorDrummer3 | Yamaha-Steinberg N12 FW | Steinberg UR816C+Behringer ADA8200 | Behringer X-Touch One | M-Audio Axiom 61 | Fishman TriplePlay | Lexicon MX200, Strymon Volante, Art Pro VLA II, Art Pro Channel II, Klark Teknik: KT-2A, 1176-KT, 2* EQP-KT

Post Reply

Return to “Steinberg UR-C Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest