SpectraLayers Elements - Eraser tool available?

Post questions and find answers on the latest SpectraLayers release here.
Post Reply
User avatar
unworld
New Member
Posts: 5
Joined: Fri Feb 28, 2014 1:23 am
Contact:

SpectraLayers Elements - Eraser tool available?

Post by unworld »

as of 2020-Feb-12:

The current "/compare-editions" page over on Steinberg.net shows that the Eraser editing tool is only available for the Pro version; yet we see this amazing feature being used in the official tutorial videos on YouTube. If you select the "Editing Tools" sub-heading the only tool available for the Elements version appears to be the "Frequency Repair" - is this accurate?

--- I'm on the verge of purchasing 'SpectraLayers Elements' but am not sure if the Eraser tool is included or not (as well as the Amplifier tool).

Either way, this version of SpectraLayers is another awesome addition to the lineup.
System: Cubase 10 Pro (10.0.10) - i9 9900K (3.6GHz), 32GB RAM, NVMe SSD, AMD RX 5700 (8GB GPU), Win 10 (64bit)
Control Devices: LinnStrument, NI Traktor D2, MIDI step-sequencers (software)
Interface/Preamp: Universal Audio Apollo with FET preamp // Mics: SM7B, AT897 (video work), MXL2003
Monitors: Presonus Eris E5 & Temblor T10 sub // Headphones: Sennheiser HDs, ATs, & Sony MDRs

Plugins: All of our "extra" income. ALL. Of. It.

Robin Lobel
Moderator
Posts: 166
Joined: Wed Jul 03, 2019 3:39 pm
Contact:

Re: SpectraLayers Elements - Eraser tool available?

Post by Robin Lobel »

I confirm the Eraser tool - as well as the Amplifier tool - are available in Elements. The comparison page will be updated.
Robin Lobel - SpectraLayers creator and lead developer

User avatar
unworld
New Member
Posts: 5
Joined: Fri Feb 28, 2014 1:23 am
Contact:

Re: SpectraLayers Elements - Eraser tool available?

Post by unworld »

Thank you for the reply & update @Robin_Lobel!
System: Cubase 10 Pro (10.0.10) - i9 9900K (3.6GHz), 32GB RAM, NVMe SSD, AMD RX 5700 (8GB GPU), Win 10 (64bit)
Control Devices: LinnStrument, NI Traktor D2, MIDI step-sequencers (software)
Interface/Preamp: Universal Audio Apollo with FET preamp // Mics: SM7B, AT897 (video work), MXL2003
Monitors: Presonus Eris E5 & Temblor T10 sub // Headphones: Sennheiser HDs, ATs, & Sony MDRs

Plugins: All of our "extra" income. ALL. Of. It.

Puma0382
Senior Member
Posts: 1974
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: SpectraLayers Elements - Eraser tool available?

Post by Puma0382 »

Robin Lobel wrote:
Wed Feb 12, 2020 10:18 pm
I confirm the Eraser tool - as well as the Amplifier tool - are available in Elements. The comparison page will be updated.
SpectraLayers website page.jpg
Whats the deal..?
(86.72 KiB) Not downloaded yet
Saw they'd updated this page yesterday... its still the same tonight; anything get lost in translation...?
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5.20, WaveLab Pro v10.0.40, Studio One v4.6.1, Dorico Elements v3.5.10, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

Robin Lobel
Moderator
Posts: 166
Joined: Wed Jul 03, 2019 3:39 pm
Contact:

Re: SpectraLayers Elements - Eraser tool available?

Post by Robin Lobel »

Well, still incorrect :roll:

Here's the source feature list, if you want to make sure (the Excell file can be downloaded here):
Image
Robin Lobel - SpectraLayers creator and lead developer

Puma0382
Senior Member
Posts: 1974
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

Re: SpectraLayers Elements - Eraser tool available?

Post by Puma0382 »

Thank you Robin... :-)
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5.20, WaveLab Pro v10.0.40, Studio One v4.6.1, Dorico Elements v3.5.10, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

Post Reply

Return to “SpectraLayers 6”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests