First thoughts

Post questions and find answers on SpectraLayers 6 releases here.
Post Reply
StuartW
New Member
Posts: 21
Joined: Sat Apr 30, 2011 11:28 pm
Contact:

First thoughts

Post by StuartW »

I might be being particularly dense here (nothing unusual in that!) but I'm damned if I can find the "Lock to clicked frequency" button mentioned in the manual. Also, Tab doesn't preview highlighted frequencies under the mouse as stated in the manual, it toggles the side bar sizes. Finally (for now!), the workflow is slowed down by having to use a drop down mode selection on some of the tools.... there is plenty of space to give each of these their own button.
Intel i7 X990, 6 Core 3.47GHz, Asus P6X58D-E motherboard, Intel X58 Express chipset / ICHOIR, 24GB Ram, Echo Audio Layla 3G,
Windows 10 Pro (64 Bit),
Cubase 10.5 Pro (64 Bit), Halion 6, Groove Agent 5, Wavelab Pro 10, SpectraLayers Pro 6, Sound Forge Pro 11

Robin Lobel
Moderator
Posts: 233
Joined: Wed Jul 03, 2019 3:39 pm
Contact:

Re: First thoughts

Post by Robin Lobel »

You're not dense, some part of the manual were not fully updated yet :)
Lock to clicked frequency is now always on, so the unnecessary option disappeared.
Ctrl+space replaced Tab for audio preview, although it works for modification tools mainly - will work with highlighted selections too in a future patch.
On the tools grouping not always necessary, future updates will probably offer user defined tool arranging and grouping instead.
Robin Lobel - SpectraLayers creator and lead developer

StuartW
New Member
Posts: 21
Joined: Sat Apr 30, 2011 11:28 pm
Contact:

Re: First thoughts

Post by StuartW »

Thanks for that Robin..... it would be nice to be able to turn lock to clicked frequency off though. I've started getting a few crashes now although nothing that I can reproduce. I have SpectraLayers Pro 4 installed on this machine and I'm not sure that they sit well together, in that if both are running, version 4 seems to apply the same cursor shape that is selected in version 6. I look forward to the user defined toolbars :)
Intel i7 X990, 6 Core 3.47GHz, Asus P6X58D-E motherboard, Intel X58 Express chipset / ICHOIR, 24GB Ram, Echo Audio Layla 3G,
Windows 10 Pro (64 Bit),
Cubase 10.5 Pro (64 Bit), Halion 6, Groove Agent 5, Wavelab Pro 10, SpectraLayers Pro 6, Sound Forge Pro 11

DGByrned
New Member
Posts: 6
Joined: Sat Jun 20, 2020 8:10 pm
Contact:

Re: First thoughts

Post by DGByrned »

I was imagining that the "lock to clicked frequency" would create a selection that would be a straight horizontal line, like if you started on a note that was A440, the selection would continue along A440 despite the spectral info in the audio file moving around. No matter what I do I can't seem to get it to work like that. It always jumps to the next note above or below when I try selecting more to the right? Am I doing something wrong? When trying to edit instruments ringing out, it doesn't really help if you can't catch all of the release tail.

Thanks!


DGB

Post Reply

Return to “SpectraLayers 6”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest