disappearing waveform

Post general topics related to Nuendo 10 here.
Post Reply
drakuhluh
New Member
Posts: 28
Joined: Wed Jul 29, 2015 7:44 pm
Contact:

disappearing waveform

Post by drakuhluh »

Happening in 10.2 & 10.3. I seem to remember it from Cubase though.
Trying to edit an audio track, zoom in and the wave disappears, zoom in more it comes back, zoom out it disappears, out more it returns.
Anybody familiar or know a fix?
Attachments
linguo_dead.gif
(2 MiB) Not downloaded yet

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 4447
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: disappearing waveform

Post by MattiasNYC »

I see the same.
Nuendo 10.3 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit, 2004 build 19041.450 / Ryzen 1700 3.6GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Radeon VII / ASUS x370-A mobo ::::: RX Post Production Suite 4 / DaVinci Resolve

drakuhluh
New Member
Posts: 28
Joined: Wed Jul 29, 2015 7:44 pm
Contact:

Re: disappearing waveform

Post by drakuhluh »

MattiasNYC wrote:
Fri Jul 03, 2020 3:47 am
I see the same.
Any strategy to keep it from choking your workflow? I'm pretty tired of 'hope & pray'.
I'm on osx 10.14.6.

User avatar
MattiasNYC
Grand Senior Member
Posts: 4447
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:27 am
Contact:

Re: disappearing waveform

Post by MattiasNYC »

lol...

When I've seen it it's because of something else that happened that was 'serious', like files not linked properly or failed iZotope RX transfers. I typically don't have time to mess around with this stuff when I'm in the middle of working so I just bounce the event to a new file (assuming the edits are good) and that regenerates the waveform display for that (new) event. Waste of space, somewhat annoying, but faster than troubleshooting it. I haven't found anything about regenerating waveforms so... please share if you find that.
Nuendo 10.3 / Lynx TWO-B / Windows 10 Pro 64-bit, 2004 build 19041.450 / Ryzen 1700 3.6GHz (oc) / 16GB Corsair Vengeance DDR4@3200MHz / Radeon VII / ASUS x370-A mobo ::::: RX Post Production Suite 4 / DaVinci Resolve

rekorderalex
New Member
Posts: 28
Joined: Mon Jun 25, 2018 4:18 pm
Contact:

Re: disappearing waveform

Post by rekorderalex »

Happened to me also when doing lots of DOP with RX. I think I remember deleting the .csh file helped rebuilding the waveforms.

Cheers,
Alex
MacPro 6,1 / OSX 10.13.6 / Nuendo 7-10 / RME Fireface 800

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Matzix, mozizo, ms1720, mufi and 3 guests