Cannot See Group Outputs...again

Post general topics related to Nuendo 10 here.
Post Reply
User avatar
Ted Perlman
Junior Member
Posts: 90
Joined: Mon Jul 23, 2012 10:34 am
Location: Los Angeles, California USA
Contact:

Cannot See Group Outputs...again

Post by Ted Perlman »

Yet again I post about "Cannot See Group Outputs" in Nuendo 10.3.
It's fine in the previous version.
Same as it was in Cubase 10. In 10.5 I could no longer see the group outputs.
It's fine in the previous version.

I mention Cubase here at the Nuendo section because I specifically noted "Please make sure the bugs from Cubase 10.5 don't end up in the next version of Nuendo". Alas, they all did. I feel totally "unheard" here lately. Can everybody here SEE the group outputs?
Nuendo 10.3 Group Outputs INVISIBLE.png
(147.1 KiB) Not downloaded yet
Regards,

Ted "Theo" Perlman
Producer-Guitarist-Arranger-Theologian
Nuendo 10.2.20 / Cubase 10.0.60 / Wavelab 9.5
Macbook Pro i7 2017 Quadcore 2.7 16gb ram, OSX Catalina 10.15.5
misterperlman@gmail.com
http://www.facebook.com/ted.perlman

Getalife2
Member
Posts: 676
Joined: Sat May 24, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: Cannot See Group Outputs...again

Post by Getalife2 »

Hi Ted,

Over here on N10.3 Win 7 64 bit without that issue. I will say that the VST Connections window does seem "old" and has a different look than the other windows, but legibility is OK here.


Group Outs in N10-3.JPG
(64.12 KiB) Not downloaded yet
N10.3 - i7 5960X/32 GB at 4 GHz Win 7 Pro 64bit - 2x RME MADI - 3X UAD-2 Quad

Neutron Studios
New Member
Posts: 47
Joined: Sat Sep 10, 2011 12:52 am
Contact:

Re: Cannot See Group Outputs...again

Post by Neutron Studios »

Yep, confirmed in Mac OS in Dark Mode only. Works fine in Light Mode (Nuendo restart required when changing modes)
Mac Pro: Nuendo 10.3, 2 x Xeon x5680, 96GB RAM, RX 580 8GB, OSX 10.14.6, Mackie Digital X-Bus, Apogee AD/DA-16x, various outboard etc
MacBook Pro mid 2015: Nuendo 7.1.40, 16GB RAM, OSX 10.10.2

User avatar
Ted Perlman
Junior Member
Posts: 90
Joined: Mon Jul 23, 2012 10:34 am
Location: Los Angeles, California USA
Contact:

Re: Cannot See Group Outputs...again

Post by Ted Perlman »

Neutron Studios wrote:
Tue Jun 23, 2020 2:57 pm
Yep, confirmed in Mac OS in Dark Mode only. Works fine in Light Mode (Nuendo restart required when changing modes)
Yes, but...when you switch to LIGHT mode most of the menu dialogue in Nuendo is now completely unreadable. It looks like light lettering barely there.
Regards,

Ted "Theo" Perlman
Producer-Guitarist-Arranger-Theologian
Nuendo 10.2.20 / Cubase 10.0.60 / Wavelab 9.5
Macbook Pro i7 2017 Quadcore 2.7 16gb ram, OSX Catalina 10.15.5
misterperlman@gmail.com
http://www.facebook.com/ted.perlman

ChazC
Junior Member
Posts: 90
Joined: Wed Dec 03, 2014 9:53 pm
Location: Melbourne
Contact:

Re: Cannot See Group Outputs...again

Post by ChazC »

They've broken the window tabs in Windows with 10.3 which is probably all linked. White text on a very light grey tab background rendering the tab unreadable when selected. Both issues linked for sure.
- Chaz

Asus X299 Pro | i9 9960X | 64Gb DDR4 21300 | Quadro P620 | Win10Pro | Nuendo 10.3/Cubase 10.5 | Nuage 1M2F | 3x Nio500 | 2x AD8HR | 2x Focusrite Octopre Mk2d | Yamaha UX256

Getalife2
Member
Posts: 676
Joined: Sat May 24, 2014 3:32 pm
Contact:

Re: Cannot See Group Outputs...again

Post by Getalife2 »

ChazC wrote:
Wed Jun 24, 2020 1:13 am
They've broken the window tabs in Windows with 10.3 which is probably all linked. White text on a very light grey tab background rendering the tab unreadable when selected. Both issues linked for sure.
That's what I was referring to above about the "old" style dialog boxes left in a few places. What you describe happens in the VST Connections (F4) dialog box. On my system, it's not completely unreadable, it just looks wrong. Apparently the move to the newer framework on N10.3 doesn't play nice with the old style dialog windows.

You are right, Ted. I would call this an Official Bug.
N10.3 - i7 5960X/32 GB at 4 GHz Win 7 Pro 64bit - 2x RME MADI - 3X UAD-2 Quad

User avatar
Ted Perlman
Junior Member
Posts: 90
Joined: Mon Jul 23, 2012 10:34 am
Location: Los Angeles, California USA
Contact:

Re: Cannot See Group Outputs...again

Post by Ted Perlman »

Neutron Studios wrote:
Tue Jun 23, 2020 2:57 pm
Yep, confirmed in Mac OS in Dark Mode only. Works fine in Light Mode (Nuendo restart required when changing modes)
Thank you. Thank you. Thank you. You and ONLY you mentioned “Nuendo restart required”. I tried going back and forth between dark and light while in Nuendo. Closing nuendo, and then going to Light mode, allowed me to at least be able to read the menus and have a mouse cursor. Simple things but necessary. However, I still maintain emphatically that forcing Mac users to use Light Mode (hate it, all my devices use Dark mode) is a BUG. Although it seems to be a bug Steinberg has no interest in addressing. That makes me sad.
Regards,

Ted "Theo" Perlman
Producer-Guitarist-Arranger-Theologian
Nuendo 10.2.20 / Cubase 10.0.60 / Wavelab 9.5
Macbook Pro i7 2017 Quadcore 2.7 16gb ram, OSX Catalina 10.15.5
misterperlman@gmail.com
http://www.facebook.com/ted.perlman

Neutron Studios
New Member
Posts: 47
Joined: Sat Sep 10, 2011 12:52 am
Contact:

Re: Cannot See Group Outputs...again

Post by Neutron Studios »

No worries, glad I could help.

Agree it's a bug that needs to be fixed. Working with a bright UI in a dark studio for hours can be very tiring. Dark mode has helped a lot the past couple of years.
Mac Pro: Nuendo 10.3, 2 x Xeon x5680, 96GB RAM, RX 580 8GB, OSX 10.14.6, Mackie Digital X-Bus, Apogee AD/DA-16x, various outboard etc
MacBook Pro mid 2015: Nuendo 7.1.40, 16GB RAM, OSX 10.10.2

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests