Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post general topics related to Nuendo 10 here.
Post Reply
Robin Walsh
Member
Posts: 399
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Contact:

Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by Robin Walsh »

The metering is broken (no metering) in in the VSC3 plugin (VST3). I tried opening it in 10.2.2 and it's broken there too now.

I've mailed Vertigo Sound.
Nuendo 10.3 - Windows 10 - i9 9900K - Gigabyte Aorus Ultra Z390 MOBO - nVidia GeForce 1060 - Lynx Hilo/Auroura(n) - Gigabyte Titan Ridge Thunderbolt3 PCIe - Amphion

User avatar
Dietz
Member
Posts: 384
Joined: Sat Dec 18, 2010 5:40 pm
Location: Vienna / Europe
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by Dietz »

Works here, in 10.2.20 under Win 7.
/Dietz

| audio | engineering | music | production |
| soundware | development |

| Nuendo versions from 5.5.6 to 10.3 | on various systems and platforms |
| Steinberg user since the 80ies | Nuendo user and forum member since 2000 |

Robin Walsh
Member
Posts: 399
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by Robin Walsh »

Hey Dietz. Thanks for the info. It worked here in 10.2.20 here until I installed 10.3. After that it also stopped working in 10.2.20. I re-installed it, but same thing. The plugin works, just not the metering.
Nuendo 10.3 - Windows 10 - i9 9900K - Gigabyte Aorus Ultra Z390 MOBO - nVidia GeForce 1060 - Lynx Hilo/Auroura(n) - Gigabyte Titan Ridge Thunderbolt3 PCIe - Amphion

taliosanchez
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Oct 25, 2018 4:19 am
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by taliosanchez »

It's working fine here on Mojave and 10.3.

Robin Walsh
Member
Posts: 399
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by Robin Walsh »

taliosanchez wrote:
Tue Jun 16, 2020 11:52 am
It's working fine here on Mojave and 10.3.
Thanks for letting me know.
Nuendo 10.3 - Windows 10 - i9 9900K - Gigabyte Aorus Ultra Z390 MOBO - nVidia GeForce 1060 - Lynx Hilo/Auroura(n) - Gigabyte Titan Ridge Thunderbolt3 PCIe - Amphion

Robin Walsh
Member
Posts: 399
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by Robin Walsh »

Updated graphics drivers, but no luck. It's working perfectly in Wavelab 10.
Nuendo 10.3 - Windows 10 - i9 9900K - Gigabyte Aorus Ultra Z390 MOBO - nVidia GeForce 1060 - Lynx Hilo/Auroura(n) - Gigabyte Titan Ridge Thunderbolt3 PCIe - Amphion

User avatar
JoDell19
Member
Posts: 226
Joined: Thu Mar 15, 2012 5:09 pm
Location: United States
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by JoDell19 »

Everything is working fine for me. As an FYI, when I installed 10.3, it was a fresh install.
Please listen to my tunes:
JoDell Playmaker Music

https://www.youtube.com/channel/UCvM97V ... gzgPnbE-iQ

Robin Walsh
Member
Posts: 399
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by Robin Walsh »

JoDell19 wrote:
Thu Jun 18, 2020 2:37 am
Everything is working fine for me. As an FYI, when I installed 10.3, it was a fresh install.
Thanks JoDell. Yeah, mine was a fresh install too. But, I think I'm going to completely uninstall 10.2.2 and 10.3 and then only install 10.3
Nuendo 10.3 - Windows 10 - i9 9900K - Gigabyte Aorus Ultra Z390 MOBO - nVidia GeForce 1060 - Lynx Hilo/Auroura(n) - Gigabyte Titan Ridge Thunderbolt3 PCIe - Amphion

Robin Walsh
Member
Posts: 399
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by Robin Walsh »

No luck. Trashed everything, downloaded the full thing and installed from scratch, preferences included.

It's probably something to do with graphics on this one plugin.. Everything else works
Nuendo 10.3 - Windows 10 - i9 9900K - Gigabyte Aorus Ultra Z390 MOBO - nVidia GeForce 1060 - Lynx Hilo/Auroura(n) - Gigabyte Titan Ridge Thunderbolt3 PCIe - Amphion

Robin Walsh
Member
Posts: 399
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by Robin Walsh »

I've managed to sort this out. I figured that it had to be a graphics card related problem. Out of all the plugins I own this was the only one affected - I will let the guys from Vertigo know.

N10.3 definitely seems more sensitive to graphics card settings and after a couple of weeks of experimenting everything seems to be working well.

I will start a new topic about Nuendo not switching window focus properly..
Nuendo 10.3 - Windows 10 - i9 9900K - Gigabyte Aorus Ultra Z390 MOBO - nVidia GeForce 1060 - Lynx Hilo/Auroura(n) - Gigabyte Titan Ridge Thunderbolt3 PCIe - Amphion

User avatar
Dietz
Member
Posts: 384
Joined: Sat Dec 18, 2010 5:40 pm
Location: Vienna / Europe
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by Dietz »

@Robin Walsh - I run into a similar problem with NU10.3 under Windows 7 now: The meters of Vertigo Sound's VSC3 flicker, while they are perfectly smooth in NU10.2.

You wrote that you figured out the solution. Would you mind to share the details ...? 8-)

TIA,
/Dietz

| audio | engineering | music | production |
| soundware | development |

| Nuendo versions from 5.5.6 to 10.3 | on various systems and platforms |
| Steinberg user since the 80ies | Nuendo user and forum member since 2000 |

Robin Walsh
Member
Posts: 399
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by Robin Walsh »

Hey Dietz,

I suspected that something had changed with Nuendo 10.3 and graphics, so I basically just kept changing settings on my graphic card until it worked again. :lol: I'm running an NVidia GForce GTX 1060. I wish there was a way to export all of the settings for you. If you still have problems I'll write all of the settings down.

I recently updated the NVidia driver and was back to the same problem - kept changing stuff until it worked again. I've noticed that 10.3 runs better with the graphics changes which immediately says to me that there are some issues with Nuendo/W10/graphics

I informed the Vertigo support guys that the VSC3 was the only plugin in my collection that was exhibiting this problem.

The Nuendo development team will probably fix the graphics bugs soon enough, because these bugs are actually affecting performance.
Nuendo 10.3 - Windows 10 - i9 9900K - Gigabyte Aorus Ultra Z390 MOBO - nVidia GeForce 1060 - Lynx Hilo/Auroura(n) - Gigabyte Titan Ridge Thunderbolt3 PCIe - Amphion

Robin Walsh
Member
Posts: 399
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by Robin Walsh »

Dietz, I figured I could do this for you - I hope it helps
Attachments
Graphics-03.png
(17.75 KiB) Not downloaded yet
Graphics-02.png
(17.18 KiB) Not downloaded yet
Graphics-01.png
(18.63 KiB) Not downloaded yet
Nuendo 10.3 - Windows 10 - i9 9900K - Gigabyte Aorus Ultra Z390 MOBO - nVidia GeForce 1060 - Lynx Hilo/Auroura(n) - Gigabyte Titan Ridge Thunderbolt3 PCIe - Amphion

User avatar
Dietz
Member
Posts: 384
Joined: Sat Dec 18, 2010 5:40 pm
Location: Vienna / Europe
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by Dietz »

Thanks a bunch! I'll give it a try ASAP.
/Dietz

| audio | engineering | music | production |
| soundware | development |

| Nuendo versions from 5.5.6 to 10.3 | on various systems and platforms |
| Steinberg user since the 80ies | Nuendo user and forum member since 2000 |

Robin Walsh
Member
Posts: 399
Joined: Thu Nov 15, 2012 9:13 am
Contact:

Re: Vertigo Sound VSC3 metering broken

Post by Robin Walsh »

Dietz wrote:
Sat Jul 18, 2020 12:52 am
Thanks a bunch! I'll give it a try ASAP.
My pleasure! ;)
Nuendo 10.3 - Windows 10 - i9 9900K - Gigabyte Aorus Ultra Z390 MOBO - nVidia GeForce 1060 - Lynx Hilo/Auroura(n) - Gigabyte Titan Ridge Thunderbolt3 PCIe - Amphion

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest