10.3 plugins problem

Post general topics related to Nuendo 10 here.
Post Reply
User avatar
Toronja
Junior Member
Posts: 74
Joined: Fri Mar 18, 2011 1:25 pm
Location: Argentina
Contact:

10.3 plugins problem

Post by Toronja »

Hi!, I have some problems with 3er plugins (Fab Filter f.e), every time I add pro-q2 or Pro-c2 Nuendo freeze and crash, it start to happen just after the update.
I deleted Nuendo and made a fresh install but it didn't solve the issue, has someone had the same problem?

mac Sierra.
Music Composer / www.pabloborghi.com

User avatar
Antonio Escobar
Member
Posts: 573
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:18 pm
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Antonio Escobar »

I'm having some issues detecting some plugins, such as PSP Infistrip. Fabfilter's works pretty well.
Antonio Escobar
Site: http://www.antonioescobar.es
IMDB: http://www.antonioescobar.es/imdb

---
Nuendo 10.x / Cubase 10.x
Hackintosh i9 10 cores, 64 GB RAM
MacBook Pro 2017 16GB RAM, OS X10.13.6
RME Digiface Dante, RME HDSPe RayDAT, Steinberg UR824, Steinberg UR242, DAD AX32, 2x Behringer X32 (MADI and Dante)
Native Komplete Kontrol/Maschine, Waves, Softube, etc, etc, etc.
Dozens of analog synths and external hardware.

Kilgurt
New Member
Posts: 17
Joined: Thu Dec 05, 2013 9:09 pm
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Kilgurt »

Some plugs get blacklisted. Blackhole e.g., UVI Falcon and others...after reactivating them they work fine though.
C 11 / Nuendo 10.3 / WL - Win 10 i7-6590x -64 gb, Dante audio PCI / Rednet

User avatar
Toronja
Junior Member
Posts: 74
Joined: Fri Mar 18, 2011 1:25 pm
Location: Argentina
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Toronja »

I"ll have to get back to 10.2, 10.3 get freeze with Fab-filter and now Izotope also...I'll wait another update...
Music Composer / www.pabloborghi.com

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2705
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Fredo »

You must be using the vst2-versions of these plugins.
There is no problem whatsoever with the vst3 versions.

Fredo

User avatar
Antonio Escobar
Member
Posts: 573
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:18 pm
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Antonio Escobar »

Anybody knows a way to force rescan some VST3 plugins?
Antonio Escobar
Site: http://www.antonioescobar.es
IMDB: http://www.antonioescobar.es/imdb

---
Nuendo 10.x / Cubase 10.x
Hackintosh i9 10 cores, 64 GB RAM
MacBook Pro 2017 16GB RAM, OS X10.13.6
RME Digiface Dante, RME HDSPe RayDAT, Steinberg UR824, Steinberg UR242, DAD AX32, 2x Behringer X32 (MADI and Dante)
Native Komplete Kontrol/Maschine, Waves, Softube, etc, etc, etc.
Dozens of analog synths and external hardware.

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2705
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Fredo »

Isn't there a "reactivate" button for VST3 plugins?
You can also try "rescan".
But the VST2 plugins are not supported anymore. These can't be reactivated.

Fredo

User avatar
Toronja
Junior Member
Posts: 74
Joined: Fri Mar 18, 2011 1:25 pm
Location: Argentina
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Toronja »

Thanks Fredo, but it didnt work.
I delete all my vst and the problem didn't stop, I leave only Fabfilter (pro q-2) and Ozone Plugins (Ozone 8 Elements).(both vst3)
I've also made a new session (with the new import tool that is fantastic) but after 1 minute moving some vst3 knobs Nuendo freeze.
I've got only good results with Steinberg plugins.
I'll wait till a future update. (N10.2.20 runs without problems)

Thanks
Pablo
Music Composer / www.pabloborghi.com

jaromematthew
New Member
Posts: 24
Joined: Tue Dec 09, 2014 7:44 am
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by jaromematthew »

Kilgurt wrote:
Sun Jun 14, 2020 2:15 pm
Some plugs get blacklisted. Blackhole e.g., UVI Falcon and others...after reactivating them they work fine though.
That's weird, Blackhole did not end up blacklisted for me on Mac, but Waves v9 plugins suddenly went black after some time.
Although my processor was maxing out at the time....
Nuendo 10, Cubase 10, Mac mini late 2014 2.8 GHz Intel Core i5, 16G ram, RME Fireface UCX, NI Komplete 14, Omnisphere 2, Waves Platinum + many singles, Izotope RX7, Neutron 3, EW Play 6.0, Sound Toys singles, Slate Raven MTi 2.0

User avatar
Toronja
Junior Member
Posts: 74
Joined: Fri Mar 18, 2011 1:25 pm
Location: Argentina
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Toronja »

Fredo wrote:
Sun Jun 14, 2020 4:14 pm
Isn't there a "reactivate" button for VST3 plugins?
You can also try "rescan".
But the VST2 plugins are not supported anymore. These can't be reactivated.

Fredo
So what happen with Kontakt ? I understand native Instruments doesn't have vst3, only .vst :shock:
Music Composer / www.pabloborghi.com

User avatar
Fmarine
New Member
Posts: 20
Joined: Tue Apr 07, 2015 2:58 am
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Fmarine »

With Izotope RX ... on Direct Offline, the first and second plug(in applied eat the sound (and graphic) -> it deletes the sound ... to correct -> I have to undo and apply again and now it works ... very strange.
PrimSound Lyra 2 / Dangerous Music Source / PSI AUDIO A25m + Neumann KH 120A / Yamaha NS10m / Furman PL-PRO-DMC E / PC Core i7 6950x + ASUS Rampage V Edition 10 + Noctua NH-D15 / Corsair DDR 4 64Go / MSI GeForce GTX 1080 / 1 SSD M2 Samsmung 950 Pro 512 Gb + 4 Samsung 850 Pro 2To + Synology 1815+ 36To / Corsair AX 1200i / Fractal Design R5 + BeQuiet! Silent Wings 3 PWM / Eaton Ellipse PRO 1600 FR / screen ViewSonic 49" 4K / Windows 10 Pro.

davidgamson
Junior Member
Posts: 69
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:06 pm
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by davidgamson »

i've had issues with the fabfilter vst3 version in 10.3 (worked fine in 10.2.2). i tried duplicating a track with a fabfilter plugin and nuendo 10.3 disappeared (crashed). actually having general stability issues with 10.3 that were not there in 10.2. i'm on windows 10. also weird gui issues. when i add a new vst instrument a background explorer window (not nuendo) is brought forward and has focus and i have to change the focus back to nuendo? very strange.

grayter1
New Member
Posts: 29
Joined: Sun Apr 21, 2019 3:59 pm
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by grayter1 »

davidgamson wrote:
Wed Jun 17, 2020 4:24 pm
i've had issues with the fabfilter vst3 version in 10.3 (worked fine in 10.2.2). i tried duplicating a track with a fabfilter plugin and nuendo 10.3 disappeared (crashed).
I just tried this with different combinations of Fab plugs (single, multiple) and could not recreate it.

But I am seeing some of the reported window focusing issues that I did not have with 10.2.2

tg
Win 10 Pro / i7-6700K 4.00GHz / GA-Z170X-UD5 / 32 GB / nVIDIA GTX 1050ti / RME BabyFace Pro FS / Yamaha MODX6 / Komplete S49 / Nuendo 10.3 / Pro Tools Ultimate 2020.9 / Reaper 6 / Komplete 12

User avatar
Toronja
Junior Member
Posts: 74
Joined: Fri Mar 18, 2011 1:25 pm
Location: Argentina
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Toronja »

But I see you use Windows and I have Sierra 10.12.6
Music Composer / www.pabloborghi.com

User avatar
Antonio Escobar
Member
Posts: 573
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:18 pm
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Antonio Escobar »

Antonio Escobar wrote:
Sun Jun 14, 2020 8:08 am
I'm having some issues detecting some plugins, such as PSP Infistrip. Fabfilter's works pretty well.
Regarding this, it was my mistake, I used the 32 bit version...

Thanks Fredo for your help!
Antonio Escobar
Site: http://www.antonioescobar.es
IMDB: http://www.antonioescobar.es/imdb

---
Nuendo 10.x / Cubase 10.x
Hackintosh i9 10 cores, 64 GB RAM
MacBook Pro 2017 16GB RAM, OS X10.13.6
RME Digiface Dante, RME HDSPe RayDAT, Steinberg UR824, Steinberg UR242, DAD AX32, 2x Behringer X32 (MADI and Dante)
Native Komplete Kontrol/Maschine, Waves, Softube, etc, etc, etc.
Dozens of analog synths and external hardware.

User avatar
Toronja
Junior Member
Posts: 74
Joined: Fri Mar 18, 2011 1:25 pm
Location: Argentina
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Toronja »

Any idea about a future update? I've read about many bugs on this 10.3 first update
Music Composer / www.pabloborghi.com

fenderchris
Senior Member
Posts: 1516
Joined: Mon Dec 20, 2010 7:30 pm
Location: Planet Palmer
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by fenderchris »

Fredo wrote:
Sun Jun 14, 2020 4:14 pm

But the VST2 plugins are not supported anymore. These can't be reactivated.

Fredo
That's a slightly worrying statement Fredo.

All my vst2 plugins are still working in N.10.3. at the moment and I hope Steinberg don't decide to prevent them from being used any time soon.

What about all the UAD an Kontakt stuff?
Chris

OS: Windows-10 Pro 64-bit v.2004.
PC: i910th Gen, 64GB ram, SSD drives.
Screens: LG 4K 3440x1440, AG-Neovo 1280x1024 (x2).
Hardware: RME FireFace UFX, MR816CSX (x2), SmartAV Tango-1 + 12-fader expansion, MOTU Midi Express 128, UAD-2 Quad, Lexicon PCM-91, Lexicon MPX-550, TC-Fireworx, Roland V-Drums TD-20X, Nektar Panorama P1.
Software: Nuendo-8.1.10, Wavelab-Elements-9.5, Halion-6, Halion Sonic 3, Cubase iCPro for iPhone and Android (killed by its parents at birth).

User avatar
Fredo
External Moderator
Posts: 2705
Joined: Tue Dec 14, 2010 11:20 am
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Fredo »

As far as I know, Steinberg has never prevented anything.
So it is not that they are going to block old stuff.
But no doubt that they will stop working at some point in time.

Fredo

Oliver.Lucas
Senior Member
Posts: 1429
Joined: Wed Dec 15, 2010 11:26 pm
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Oliver.Lucas »

So in N10.3 Fabfilter does not work on Mac?
Main machine: Fireface UFX+ 64GB, 2TB Hecacore macmini 10.14.x, egpu
Avid ProTools Ulitimate and S3. A gazillion plugings
https://aufnahme.myds.me

taliosanchez
New Member
Posts: 29
Joined: Thu Oct 25, 2018 4:19 am
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by taliosanchez »

Pro-Q 3, Pro-L 2 and Pro-C 2 work here on Mojave.

User avatar
Antonio Escobar
Member
Posts: 573
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:18 pm
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Antonio Escobar »

FabFilter is working great here in 10.3 and Mojave. No issues at all.
Antonio Escobar
Site: http://www.antonioescobar.es
IMDB: http://www.antonioescobar.es/imdb

---
Nuendo 10.x / Cubase 10.x
Hackintosh i9 10 cores, 64 GB RAM
MacBook Pro 2017 16GB RAM, OS X10.13.6
RME Digiface Dante, RME HDSPe RayDAT, Steinberg UR824, Steinberg UR242, DAD AX32, 2x Behringer X32 (MADI and Dante)
Native Komplete Kontrol/Maschine, Waves, Softube, etc, etc, etc.
Dozens of analog synths and external hardware.

klant
New Member
Posts: 17
Joined: Wed Apr 01, 2020 7:00 pm
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by klant »

I'm in Mac. When I moved to 10.3 I had several issues with plugins, mainly RX and MCdsp.
I was in High Sierra. I upgrade to Mojave and so far every problem is gone...

Cheers

User avatar
Toronja
Junior Member
Posts: 74
Joined: Fri Mar 18, 2011 1:25 pm
Location: Argentina
Contact:

Re: 10.3 plugins problem

Post by Toronja »

Perhaps I should Upgrade my OS X (Sierra) , thanks for the info.
Music Composer / www.pabloborghi.com

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: saxmand and 2 guests