Videoplayer/plugin crash on 2nd monitor

Use this forum for an overview of issues and to report new ones.
Post Reply
BlingBLon
New Member
Posts: 2
Joined: Fri Jul 03, 2020 7:04 pm
Contact:

Videoplayer/plugin crash on 2nd monitor

Post by BlingBLon »

Hi!

I have had this issues since cuabse 10, but I recently upgraded to 10.5 and it still persists. (Doesnt happen in version 9)

I am running a dual-monitor setup (both 1080p) and every time I move the video player, or some (I believe gpu accelerated plugins) to my 2nd monitor, they will freeze and crash cubase. The video player screen turns white and everything stops responding. This is a huge issue, which makes composing to picture a huge pain.

What I tried so far: I did a clean install of all nvidia components and drivers to no help. I also tried matching the monitors refresh rate etc. but changes nothing, including setting the other monitor as my priority monitor. I already contacted support but it isnt being much help so far, so I thought I'd ask here. I can see it is clearly a graphics related issue, but no idea on how to solve it.

Some specs:

i5-9600
GTX 980
32gb ra
Everything runnin on ssd's.
Monitors: 144hz 1080p + 60hz 1080p

Cheers!

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23132
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Videoplayer/plugin crash on 2nd monitor

Post by Martin.Jirsak »

Hi and welcome,

Attach the *.dmp file, please.

Win: Documents/Steinberg/Crash Dumps
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

BlingBLon
New Member
Posts: 2
Joined: Fri Jul 03, 2020 7:04 pm
Contact:

Re: Videoplayer/plugin crash on 2nd monitor

Post by BlingBLon »

Hi!

Cubase doesn't create crash files from these freezes for some reason. I always have to close it manually through task manager after it freezes.

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23132
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Videoplayer/plugin crash on 2nd monitor

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

Use Microsoft ProcDump utility then, please.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Post Reply

Return to “Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests