'Performance Panel' - similar in Cubase soon..?

All feature requests and suggestions for upcoming releases of Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 can be posted here.
Post Reply
Puma0382
Senior Member
Posts: 1974
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:11 pm
Contact:

'Performance Panel' - similar in Cubase soon..?

Post by Puma0382 »

Nice stuff they are doing at Mixcraft...
https://www.youtube.com/watch?v=_g-EEd6eqas

Logic just got its version recently... am expecting the Steinberg elves to be cooking up something likewise for us - in Cubase 11..? :)
System 1:- Win10 64bit, Gigabyte H81M m/board, Intel i7 4790 3.6Ghz, 16Gb RAM, NVIDIA GTX 750 Ti, 2 x 22" HD monitors; Steinberg UR44; Cubase Pro v10.5.20, WaveLab Pro v10.0.40, Studio One v4.6.1, Dorico Elements v3.5.10, Addictive Drums 2, Komplete 12, StylusRMX

System 2:- Win10 32bit, Q6600 2.4 Ghz, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce 8400 GS, Delta 1010LT; Cubase Pro v8.0.40, WaveLab Pro v9.1.0, Komplete10, StylusRMX

pablin_drummer
New Member
Posts: 43
Joined: Sat May 30, 2020 12:12 pm
Contact:

Re: 'Performance Panel' - similar in Cubase soon..?

Post by pablin_drummer »

+1

currentsound
Member
Posts: 247
Joined: Tue Aug 07, 2012 11:16 am
Location: Hollywood, Los Angeles, California, USA
Contact:

Re: 'Performance Panel' - similar in Cubase soon..?

Post by currentsound »

Looks a lot like Ableton with some improvements. I like how you can 'record the performance' and it arranges all the clips into the arrange window. That is something I don't think you can even do in Ableton.

I'm not a big loop user but if you're using loops, this seems like a more fun way to do it. Most of my beatmaking students would like something like this.

This is definitely a fun feature request. Even though I wouldn't use it myself, I like it and I think lots of people would use it. All the kids seem to just want to use loops these days and either get Ableton or Logic. It should be in the Cubase elements version as well though as less pro users are going to use it I think.

Also, if they do this, they should do the gapless audio engine thing too. That way you could use it for DJing, gigs and live performances without worring about the audio cutting off if you add a plugin or a new instrument track.

drdrdrdr
Junior Member
Posts: 88
Joined: Tue Feb 18, 2020 2:21 pm
Contact:

Re: 'Performance Panel' - similar in Cubase soon..?

Post by drdrdrdr »

+ 1000 ie ableton clip based arrangement

Post Reply

Return to “Feature Requests and Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests