10.5.20 Update

Post general topics related to Cubase Pro 10, Cubase Artist 10 and Cubase Elements 10 here.
Post Reply
Suprawill1
Senior Member
Posts: 1053
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:56 am
Contact:

10.5.20 Update

Post by Suprawill1 »

Hi All
If I upgrade to 10.5.0, will I still have to apply this update?
Thanks.

Will
Home built Cooler Master tower - ASUS Prime Z270 MB - Intel Core i7 6700K@4.2G - 32G G.Skill Ripjaw V - Dual 24" Monitors - Cubase Pro 10 - Windows 10 & 7 Pro 64 - Samsung 970 EVO NVMe - Samsung 960 EVO NVMe - 2x Samsung 850 EVO SSDs - Roland Studio Capture Interface - X Touch Controller - Halion 6 - Addictive Drums 1&2 - Melodyne 4 - Serato

svennilenni
Grand Senior Member
Posts: 4992
Joined: Sat Nov 28, 2015 3:21 pm
Contact:

Re: 10.5.20 Update

Post by svennilenni »

Suprawill1 wrote:
Wed Jul 08, 2020 5:08 am
Hi All
If I upgrade to 10.5.0, will I still have to apply this update?
Thanks.

Will
If you want to run 10.5.0 - No.
If you want to run 10.5.20 - quite obviously yes.

Suprawill1
Senior Member
Posts: 1053
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:56 am
Contact:

Re: 10.5.20 Update

Post by Suprawill1 »

svennilenni wrote:
Wed Jul 08, 2020 7:39 am
Suprawill1 wrote:
Wed Jul 08, 2020 5:08 am
Hi All
If I upgrade to 10.5.0, will I still have to apply this update?
Thanks.

Will
If you want to run 10.5.0 - No.
If you want to run 10.5.20 - quite obviously yes.
Ok, thanks. Usually if you buy the latest program versions, they'll come with the latest updates. Apparently not in this case.
Home built Cooler Master tower - ASUS Prime Z270 MB - Intel Core i7 6700K@4.2G - 32G G.Skill Ripjaw V - Dual 24" Monitors - Cubase Pro 10 - Windows 10 & 7 Pro 64 - Samsung 970 EVO NVMe - Samsung 960 EVO NVMe - 2x Samsung 850 EVO SSDs - Roland Studio Capture Interface - X Touch Controller - Halion 6 - Addictive Drums 1&2 - Melodyne 4 - Serato

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 4500
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: 10.5.20 Update

Post by raino »

Suprawill1 wrote:
Thu Jul 09, 2020 3:11 am
svennilenni wrote:
Wed Jul 08, 2020 7:39 am
Suprawill1 wrote:
Wed Jul 08, 2020 5:08 am
Hi All
If I upgrade to 10.5.0, will I still have to apply this update?
Thanks.

Will
If you want to run 10.5.0 - No.
If you want to run 10.5.20 - quite obviously yes.
Ok, thanks. Usually if you buy the latest program versions, they'll come with the latest updates. Apparently not in this case.
The Steinberg Download Assistant lets you access both the updates to 10.5.20 from previous versions and also a full installer for 10.5.20 so it depends on what you are starting from.

If you just fire up the Download Assistant you can see for yourself what's available.
rodger

Cubase Pro 10.5, Win10 Home, Halion6, Groove Agent 5, WaveLab Pro 10, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

Latest: Bawdy Politik https://rodgerraino.bandcamp.com/releases

Suprawill1
Senior Member
Posts: 1053
Joined: Thu Dec 16, 2010 9:56 am
Contact:

Re: 10.5.20 Update

Post by Suprawill1 »

raino wrote:
Thu Jul 09, 2020 9:10 pm


The Steinberg Download Assistant lets you access both the updates to 10.5.20 from previous versions and also a full installer for 10.5.20 so it depends on what you are starting from.

If you just fire up the Download Assistant you can see for yourself what's available.
I'll be starting from 10.0.60. Thanks for the heads up Rodger.
Home built Cooler Master tower - ASUS Prime Z270 MB - Intel Core i7 6700K@4.2G - 32G G.Skill Ripjaw V - Dual 24" Monitors - Cubase Pro 10 - Windows 10 & 7 Pro 64 - Samsung 970 EVO NVMe - Samsung 960 EVO NVMe - 2x Samsung 850 EVO SSDs - Roland Studio Capture Interface - X Touch Controller - Halion 6 - Addictive Drums 1&2 - Melodyne 4 - Serato

User avatar
cubic13
Member
Posts: 622
Joined: Wed Dec 15, 2010 8:46 pm
Location: near Serre-Ponçon lake, french Alps
Contact:

Re: 10.5.20 Update

Post by cubic13 »

I am also considering the purchase of a 10.5 update and, as Suprawill1, I would do it from 10.0.60, but some things are still not clear.
I have downloaded the 10.5 Readme pdf document from the Steinberg download assistant. About the installation, I see this :

• Update Installer: Choose this installer to update an existing Cubase 10 installation on your system to Cubase 10.5.
• Full Installer: Choose this installer if no Cubase version is installed on your system or if the installed Cubase version is older than Cubase 10.

The concern is that I absolutely want to keep my 10.0.60 installation, which is rock stable, here. IOW, what I actually want is to have 10.5.20 installed additionally to it. From which, two questions :
1) Do I need the full installer for this, or is there a kind of content copy/share (Halion SE, GA, plug-ins, etc.) process during the installation ?
2) When installing 10.5, will there still be an automatic import of the preferences, key commands, etc. as it used to happen in the C6 days ?

Thanks for any enlightment. :idea:
DAW : Ryzen 3700X | Asus Prime X470-Pro | 32 Gb DDR4-3200 | 2 x SSD (M.2 WD Black 500 Gb + Corsair Force 960 Gb) | Radeon RX550 (2 Gb) | Windows 10 Pro (64) | RME Fireface UCX + Behringer ADA8200
Soft & plug-ins : Cubase Pro 10.0.60 + 10.5.20 | VSTis : Emulator X3, Alchemy, Sylenth 1, Lounge Lizard, True Pianos, VB3, BFD2...
Gear : Studiologic VMK-188+ | Akai MPD32 | Akai ME30P MIDI Patchbay | Korg 05R-W | Roland D110 | Yamaha TX802 | Pre-MIDI stuff.

User avatar
raino
Grand Senior Member
Posts: 4500
Joined: Tue Dec 21, 2010 2:41 am
Location: San Francisco
Contact:

Re: 10.5.20 Update

Post by raino »

cubic13 wrote:
Sun Jul 12, 2020 7:26 am

The concern is that I absolutely want to keep my 10.0.60 installation, which is rock stable, here. IOW, what I actually want is to have 10.5.20 installed additionally to it. From which, two questions :
1) Do I need the full installer for this, or is there a kind of content copy/share (Halion SE, GA, plug-ins, etc.) process during the installation ?
2) When installing 10.5, will there still be an automatic import of the preferences, key commands, etc. as it used to happen in the C6 days ?

Thanks for any enlightment. :idea:
1) Both the full installer and the update installer will leave you with the exact same configuration when finished. You will have both C10.0.60 and and C10.5.20 independently installed side-by-side. Both versions will point to wherever you have your content stored. The biggest difference is the full will download everything and the update will download only what you need which is typically much smaller.

2) In theory yes. But for a few folks it doesn't happen and they need to manually copy some files. No one seems to have a good explanation for what causes this. Personally, I've always had the installation copy everything fine (knock on wood).
rodger

Cubase Pro 10.5, Win10 Home, Halion6, Groove Agent 5, WaveLab Pro 10, BFD3, GPO, Komplete Ultimate 9, Waves Gold, Misc. other

i7 4771 Haswell Processor 3.5GHz, ADK LGA1150, 16GB RAM, GeForce GTX970, RME Fireface 400, 2x UAD-2

Latest: Bawdy Politik https://rodgerraino.bandcamp.com/releases

User avatar
cubic13
Member
Posts: 622
Joined: Wed Dec 15, 2010 8:46 pm
Location: near Serre-Ponçon lake, french Alps
Contact:

Re: 10.5.20 Update

Post by cubic13 »

raino wrote:
Sun Jul 12, 2020 7:56 pm
1) Both the full installer and the update installer will leave you with the exact same configuration when finished. You will have both C10.0.60 and and C10.5.20 independently installed side-by-side. Both versions will point to wherever you have your content stored. The biggest difference is the full will download everything and the update will download only what you need which is typically much smaller.

2) In theory yes. But for a few folks it doesn't happen and they need to manually copy some files. No one seems to have a good explanation for what causes this. Personally, I've always had the installation copy everything fine (knock on wood).
Ha ! Makes sense. So (and correct me if I'm wrong...), in all cases the upgrades are installed in parallel, no matter which versions : that's what I wasn't remembering well. Beside this, I guess that in example, Halion SE3 content hasn't changed from 10.0 to 10.5 but has from 9.5 and older, from which it appears only in the full installer. Contrarily, all what is related to Padshop 2 is probably included in both installers, as it is strictly a new 10.5 content.

Thank for clarifying all this, Rodger... 8-)
DAW : Ryzen 3700X | Asus Prime X470-Pro | 32 Gb DDR4-3200 | 2 x SSD (M.2 WD Black 500 Gb + Corsair Force 960 Gb) | Radeon RX550 (2 Gb) | Windows 10 Pro (64) | RME Fireface UCX + Behringer ADA8200
Soft & plug-ins : Cubase Pro 10.0.60 + 10.5.20 | VSTis : Emulator X3, Alchemy, Sylenth 1, Lounge Lizard, True Pianos, VB3, BFD2...
Gear : Studiologic VMK-188+ | Akai MPD32 | Akai ME30P MIDI Patchbay | Korg 05R-W | Roland D110 | Yamaha TX802 | Pre-MIDI stuff.

folkfreak
Member
Posts: 603
Joined: Wed Dec 15, 2010 6:46 pm
Contact:

Re: 10.5.20 Update

Post by folkfreak »

svennilenni wrote:
Wed Jul 08, 2020 7:39 am
Suprawill1 wrote:
Wed Jul 08, 2020 5:08 am
Hi All
If I upgrade to 10.5.0, will I still have to apply this update?
Thanks.

Will
If you want to run 10.5.0 - No.
If you want to run 10.5.20 - quite obviously yes.
You're obviously misinformed. Or nitpicking as usual.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: andrew1966, djgraver and 5 guests