Disable "Input/Output Channels" folder

Post general topics related to Nuendo 8 here.
Post Reply
Eneco
Junior Member
Posts: 64
Joined: Thu Mar 26, 2015 11:35 am
Contact:

Disable "Input/Output Channels" folder

Post by Eneco »

Hey folks,

with the recent update 8.2 we get this new folder automatically created on the channel list. It is super annoying to delete this on every single project. I liked the old style better where I enable "Write" on the input or output channel to make it appear in the channel list.

Is there a way to disable this folder? I couldn't find anything in the preferences.

Cheers

User avatar
ChrisPolus
Member
Posts: 576
Joined: Sat Jun 13, 2015 9:32 am
Location: Schweiz
Contact:

Re: Disable "Input/Output Channels" folder

Post by ChrisPolus »

Was wondering the same thing. I thought I made some config mistake and couldn't find the option. Seems it's one of those instances where either this "feature" is new, or setting was overwritten with the 8.2 update.
Last edited by ChrisPolus on Mon May 21, 2018 10:09 am, edited 1 time in total.
Handmade Win10 x64 Machine, Intel 6 Core CPU, ASUS Prime Board, 16GB RAM, 1080 GTX
MacBook Pro 15" Late 2016 with Touchbar, latest macOS, 16GB RAM
Latest Nuendo version, Logic Pro X, Reaper, UAD Apollo Duo + Twin MK2 via Thunderbolt

Dolfo
Member
Posts: 256
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:45 pm
Contact:

Re: Disable "Input/Output Channels" folder

Post by Dolfo »

+1
MacPro 12 cores 3,06GHz 32GB RAM / OSX 10.14.6
Nuendo 10 (4 rooms) / Cubase Pro 10
Blackmagic Intensity Pro
Yamaha DM2000 V2 / Yamaha 01V96 V2 / Houston
MOTU 896HD mk3 / MOTU Traveler / MOTU 8Pre / MIDI Express 128 / MOTU MTPII

Tumppi Järnefelt
Member
Posts: 571
Joined: Sun Feb 20, 2011 7:22 pm
Contact:

Re: Disable "Input/Output Channels" folder

Post by Tumppi Järnefelt »

This new way is so much better for me.
I never write automation to outputs, but might want to insert plug ins there. Before it was only possible only from mixer.
Intel i7-7700 @3.6 GHz, Win10 home, 64bit
ADK laptop i7, Win7 64bit home
Nuendo 8.xx
Nuendo 10.xx
PT 12.5
RME FF800
DTouch
http://www.finnvox.fi/en/cinepost

Dolfo
Member
Posts: 256
Joined: Wed Dec 15, 2010 10:45 pm
Contact:

Re: Disable "Input/Output Channels" folder

Post by Dolfo »

You could do it before too. If you active the write automation mode in inouts or outputs, they appear in arrange. So when needed they are. Now they appear when no needed.
MacPro 12 cores 3,06GHz 32GB RAM / OSX 10.14.6
Nuendo 10 (4 rooms) / Cubase Pro 10
Blackmagic Intensity Pro
Yamaha DM2000 V2 / Yamaha 01V96 V2 / Houston
MOTU 896HD mk3 / MOTU Traveler / MOTU 8Pre / MIDI Express 128 / MOTU MTPII

Tumppi Järnefelt
Member
Posts: 571
Joined: Sun Feb 20, 2011 7:22 pm
Contact:

Re: Disable "Input/Output Channels" folder

Post by Tumppi Järnefelt »

I know that. Better this way for me.
Intel i7-7700 @3.6 GHz, Win10 home, 64bit
ADK laptop i7, Win7 64bit home
Nuendo 8.xx
Nuendo 10.xx
PT 12.5
RME FF800
DTouch
http://www.finnvox.fi/en/cinepost

twelvetwelve
Member
Posts: 919
Joined: Wed Dec 15, 2010 9:35 pm
Contact:

Re: Disable "Input/Output Channels" folder

Post by twelvetwelve »

Save a project template without them in there.

bigmouthmedia
New Member
Posts: 45
Joined: Sat Jul 30, 2011 9:34 am
Contact:

Re: Disable "Input/Output Channels" folder

Post by bigmouthmedia »

I find even if i delete it from a project, when i reopen it, it will reappear next time I open it.
Specialising in eLearning narration.

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest