Cubase 9,5 with TouchOSC remote control

Post general topics related to Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 and Cubase Elements 9 here.
Post Reply
kamalski
Member
Posts: 361
Joined: Tue Feb 01, 2011 12:01 am
Contact:

Cubase 9,5 with TouchOSC remote control

Post by kamalski »

using C9.5 on Win10 with TouchOSC running on my iPad.
i can make the connection from iPad to Win PC no problem. when i open Midi-Ox i can see that Touch OSC controller and midi changes are arriving on the PC.
in C9.5 TouchOSC is showing as a Midi input as expected.
however, no data is arriving on the instrument track in Cubase! (TouchOSC selected as Midi IN on track). no Midi receive on Midi indicator.


anybody able to help?

thanks
http://www.artofaudio.com.au
PC: AAVIM TECHNOLOGY PXS 6K
OS: Win10 64bit (update blocked!)/ MB: Gigabyte GA-X58A-UD7/ CPU: Intel i7 6850K - 3.6 GHz/
RAM: 32 GB PC4 21300 Quad-Channel DDR4/ GrFx: NVIDIA Quadro NVS
monitor: 2x SONY Bravia 42"/ 2x UAD-2 OCTO DSP card/ RME Fireface UFX

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 25255
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Cubase 9,5 with TouchOSC remote control

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

Can you see incoming MIDI data to Cubase?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

User avatar
balinas
Junior Member
Posts: 196
Joined: Thu Nov 23, 2017 5:11 pm
Contact:

Re: Cubase 9,5 with TouchOSC remote control

Post by balinas »

you will need to make a Generic Remote in Studio Setup. I have attached a pic. My TouchOSC is Generic Remote 3. You will then need to match a layout made in TouchOSC editor to the Generic Remote template. I basically started from scratch with what I needed for setting up the .xml file and touchosc file needed. In the TouchOSC editor, you will need to assign a midi control change to each button, then transfer that template to your iPad. Then you need to make a corresponding Control line in the Generic Remote and match it with MIDI learn.

Actually bit of a process. Unfortunately the Steinberg forum wont allow me to attach my remote.xml file that I generated, nor can I attach my TouchOSC template file. Both of those would give you a bit of a start. if you PM'ed me, i could send them.

cheers.
Attachments
Cubase Remote Control Layout.PNG
(54.91 KiB) Not downloaded yet
WIN 10 (2004), Intel i9 9900 5GHz, 32GB RAM, PreSonus Quantum2 through thunderbolt pcie, MCU-PRO, IKM iRig keys 49, Focusrite Asa ONE, Focusrite Scarlett 18i20,

User avatar
balinas
Junior Member
Posts: 196
Joined: Thu Nov 23, 2017 5:11 pm
Contact:

Re: Cubase 9,5 with TouchOSC remote control

Post by balinas »

BWBCubaseiPhone touchosc template.PNG
(82.46 KiB) Not downloaded yet
I tried to attach my TouchOSC template layout in the other post. Hopefully, here it is
WIN 10 (2004), Intel i9 9900 5GHz, 32GB RAM, PreSonus Quantum2 through thunderbolt pcie, MCU-PRO, IKM iRig keys 49, Focusrite Asa ONE, Focusrite Scarlett 18i20,

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 25255
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Cubase 9,5 with TouchOSC remote control

Post by Martin.Jirsak »

If you are using the MIDI Device as a Generic Remote, then the data are not sent to the track. You cannot control Cubase and record the data at the same time from one device.
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

jdcarroll88
New Member
Posts: 7
Joined: Fri Dec 16, 2016 10:43 pm
Location: Massachusetts, USA
Contact:

Re: Cubase 9,5 with TouchOSC remote control

Post by jdcarroll88 »

Are their differences in TouchOSC between full size iPad and iPad minis?

User avatar
balinas
Junior Member
Posts: 196
Joined: Thu Nov 23, 2017 5:11 pm
Contact:

Re: Cubase 9,5 with TouchOSC remote control

Post by balinas »

probably only in the size of the layout that you want to develop. Of course the full size iPad can present a lot more options. Your layout can be edited in the TouchOSC editor to reflect your requirements.
WIN 10 (2004), Intel i9 9900 5GHz, 32GB RAM, PreSonus Quantum2 through thunderbolt pcie, MCU-PRO, IKM iRig keys 49, Focusrite Asa ONE, Focusrite Scarlett 18i20,

anndlen
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Jun 07, 2020 12:03 pm
Contact:

Re: Cubase 9,5 with TouchOSC remote control

Post by anndlen »

Hello. Is your Touch OSC Template suitable for android?

User avatar
balinas
Junior Member
Posts: 196
Joined: Thu Nov 23, 2017 5:11 pm
Contact:

Re: Cubase 9,5 with TouchOSC remote control

Post by balinas »

I have only used it with iPhone/iPad connecting to my daw computer which is Win10. Do you know if TouchOSC is compatible with Android? If it is, then the template I use may be a starting point. Have you gotten your phone/surface to connect with your computer? If yes, I could send you my TouchOSC file and my Cubase xml file.
Cheers!
WIN 10 (2004), Intel i9 9900 5GHz, 32GB RAM, PreSonus Quantum2 through thunderbolt pcie, MCU-PRO, IKM iRig keys 49, Focusrite Asa ONE, Focusrite Scarlett 18i20,

Post Reply

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Vogel T. and 4 guests