Tremelo effect not recognised in Cubase

All about our Cubase LE and Cubase AI OEM bundle software.
Post Reply
Gegsy
New Member
Posts: 4
Joined: Thu Apr 02, 2020 8:37 pm
Contact:

Tremelo effect not recognised in Cubase

Post by Gegsy »

Hi, I am recording an Organ sound in Cubase from my Roland RD-2000 but Cubase doesn't recognise when i switch the Tremelo on or off. Could someone please advise how I get Cubase to know when I switch the Tremelo on or off please.

Many thanks,
Geraint.
Roland RD-2000
Cubase Elements 10.5

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23153
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Tremelo effect not recognised in Cubase

Post by Martin.Jirsak »

Hi and welcome,

How do you record the Organ? Do you record MIDI data or the audio signal? How do you switch the Tremolo? Is it a MIDI message? What MIDI message is it?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Gegsy
New Member
Posts: 4
Joined: Thu Apr 02, 2020 8:37 pm
Contact:

Re: Tremelo effect not recognised in Cubase

Post by Gegsy »

Hi Martin, thank you. I am recording midi data and switching the tremelo on and off via the tremelo button on the keyboard. I’m not sure what midi message it is using - is there a way I can check?
Roland RD-2000
Cubase Elements 10.5

Martin.Jirsak
Forum Elder
Posts: 23153
Joined: Sun Mar 20, 2011 3:52 pm
Contact:

Re: Tremelo effect not recognised in Cubase

Post by Martin.Jirsak »

Hi,

You can use Cubase MIDI Monitor (or other software) to check it out. Or you can have a look to the specification of the instrument.

When you use the switcher, can you see incoming MIDI activity on Cubase's Transport Panel?
Martin Jirsak
How to show notes of the chord/scale only
Cubase Training

Cubase Pro (last officially supported version all the time)
macOS (last update)

Post Reply

Return to “Cubase LE and Cubase AI”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests