eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Discussions about our next-generation scoring application, Dorico.
lpgutierrez
New Member
Posts: 14
Joined: Sun Jul 22, 2018 1:44 am
Contact:

eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by lpgutierrez »

Has anyone run into this problem? For months now, I have not been able to open Dorico Pro 3 properly due to this message (screenshot attached). I have uninstalled and re-installed, made sure I have the latest version, the full license is present on my eLicenser (dongle), yet I can't quite figure out what's going wrong. Dorico Pro 2 still opens ok - at least - but I really would like to be able to get the latest version up and running. Any help would be greatly appreciated.
Attachments
Screen Shot 2020-04-12 at 4.45.55 PM.png
(211.24 KiB) Not downloaded yet

lpgutierrez
New Member
Posts: 14
Joined: Sun Jul 22, 2018 1:44 am
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by lpgutierrez »

Forgot to mention that I am running an iMac - Catalina 10.15.4

User avatar
pianoleo
Grand Senior Member
Posts: 7778
Joined: Wed Oct 19, 2016 11:17 am
Location: London, UK
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by pianoleo »

Pianist/accompanist/engraver/arranger
2019 Macbook Pro 16" 2.3gGHz 8-core i9, 32GB RAM,
2015 Macbook Pro 13" Retina 3.1GHz dual-core i7, 8GB RAM; running Sibelius Ultimate, Logic Pro X, Dorico Pro 3.5 etc.
& 2017 HP ZBook Studio G3 15.6” UHD quad-i7, 16GB RAM, Windows 10 Pro
Sibelius user since Sibelius 7 (Acorn, 1997), Ex-Sibelius user since Dorico 1.0

lpgutierrez
New Member
Posts: 14
Joined: Sun Jul 22, 2018 1:44 am
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by lpgutierrez »

OK, thanks for the link, but I don't see any real answers or resolution in that particular thread. Well, at least Dorico 2 still works for me. :cry:

User avatar
Ulf
Steinberg Employee
Posts: 2375
Joined: Wed Jul 31, 2013 9:44 am
Location: Steinberg Headquarters
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by Ulf »

What is the version of the eLicenser Control Center that you have installed? If it is older than 6.11.10.2266 then you could try with the latest from https://www.steinberg.net/en/company/te ... enser.html
Steinberg employee

lpgutierrez
New Member
Posts: 14
Joined: Sun Jul 22, 2018 1:44 am
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by lpgutierrez »

It is version 6.11.10.2266. I have tried switching to different USB ports, rebooting, as have been suggested, but no luck there either. Although I don't have a license on the dongle for Dorico Pro 2 (it disappeared when 3 was registered), version 2 will open fine, as will Cubase Elements 10, for which I also have a license. My VSL SE licenses are on there as well, and that all works fine. It's only Dorico 3 that's giving me issues.

User avatar
Ulf
Steinberg Employee
Posts: 2375
Joined: Wed Jul 31, 2013 9:44 am
Location: Steinberg Headquarters
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by Ulf »

Dorico 2 runs, because it's "included" in the Dorico 3 license.

What dongle type do you use? The older longer one, or the new shorter one?
Steinberg employee

lpgutierrez
New Member
Posts: 14
Joined: Sun Jul 22, 2018 1:44 am
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by lpgutierrez »

I think it's one of the newer ones - photo attached.
Attachments
IMG_0466.jpg
(91.62 KiB) Not downloaded yet

User avatar
Ulf
Steinberg Employee
Posts: 2375
Joined: Wed Jul 31, 2013 9:44 am
Location: Steinberg Headquarters
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by Ulf »

Actually, that is the older type. Normally, when people get that 'failed to send GetInfo' error, we recommend to get a newer dongle type.

But what is strange in your case, that Dorico 2 runs without a glitch from the old dongle type and with just a Dorico 3 license.
So I wonder why it does not do for Dorico 3.

One other thing worth a try, open the eLicenser Control Center and let the Maintenance task run. Maybe that fixes something, but just a guess...
Steinberg employee

lpgutierrez
New Member
Posts: 14
Joined: Sun Jul 22, 2018 1:44 am
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by lpgutierrez »

I've run the Maintenance task numerous times with no difference. I guess I'll try purchasing a new dongle. I hope it's fairly straightforward to transfer all my licenses onto it. Thank you for your advice on this.

User avatar
Ulf
Steinberg Employee
Posts: 2375
Joined: Wed Jul 31, 2013 9:44 am
Location: Steinberg Headquarters
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by Ulf »

Yes, transferring is easy, but you need to have both dongles connected at the same time and have internet connectivity, so that the eLC has access to our license server.
Steinberg employee

lpgutierrez
New Member
Posts: 14
Joined: Sun Jul 22, 2018 1:44 am
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by lpgutierrez »

New dongle is ordered and we'll see if that solves the problem. Thank you again for the help - fingers crossed!

lpgutierrez
New Member
Posts: 14
Joined: Sun Jul 22, 2018 1:44 am
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by lpgutierrez »

Happy to report that transferring licenses to a new USB licenser solved my problem, and all is working as it should now. Still strange that Dorico 2 opened ok and not 3, but I'm just happy to be up and running with the newest version. Thanks again.

User avatar
Ulf
Steinberg Employee
Posts: 2375
Joined: Wed Jul 31, 2013 9:44 am
Location: Steinberg Headquarters
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by Ulf »

Excellent news. Thanks for reporting back.
Steinberg employee

hendrik001
New Member
Posts: 5
Joined: Mon Dec 30, 2013 3:53 pm
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by hendrik001 »

did the new dongle solve the problem? I use 4x Dongles in different Studios, so t hat means I have to buy for all Nuendo and Cubase licenses new Dongles?
4x NUENDO10 NEK / 4xCUBASE10 / FOCUSRITE REDNET 2_ 3_ 4_ 6_ PCIe_

User avatar
Daniel at Steinberg
Moderator
Posts: 17799
Joined: Mon Nov 12, 2012 10:35 am
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by Daniel at Steinberg »

Hendrik, I would advise waiting for the new version of eLicenser Control Center to be released, which is coming very soon. If you're on Mac, I believe you should find that the problem is solved; on Windows, if you're encountering the DCOM issue, that will take a little more time to be resolved.

kiischti
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Jun 07, 2020 11:22 am
Location: Keispelt
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by kiischti »

Hello,

I’m having the same issue on my iMac, with the latest eLicenser installed. The update of eLicenser you have been talking about, is it the version from june 5th, or an upcoming release?

Best regards,

Philippe
Best regards,

Philippe Kirsch

————————-
iMac 2019, Dorico 3.5, Cubase 10.5

User avatar
Daniel at Steinberg
Moderator
Posts: 17799
Joined: Mon Nov 12, 2012 10:35 am
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by Daniel at Steinberg »

Welcome to the forum, Philippe. It's an upcoming release, which is expected very soon now.

flashmusic
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Jun 11, 2020 9:51 pm
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by flashmusic »

Hi all - I've loved the community for troubleshooting - this is my first time posting. I've recently started using Dorico - purchased the 3.5 Pro, and updated my elicenser to the new "short" one (eLC ver: 6.11.10.2266). I'm still getting a ton of errors on launch - Many times it's Dorico SE, sometimes it's Halion Sonic (despite enabling the "silent" playback preference. I've also run into the "Too many players, open read-only" issue even though Pro has loaded.

I'm also occasionally getting a notification in eLC that the new dongle is "broken", with no licenses displayed. Swapping USB ports multiple times I can get it to work - perhaps this new dongle is defective? What recourse do I have for replacement?

Hoping that upcoming release can solve this. Thanks so much.

Derrek
Grand Senior Member
Posts: 3702
Joined: Sun Aug 07, 2016 6:23 pm
Location: East Coast, USA
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by Derrek »

The upcoming release will almost certainly have nothing to do with the dongle. The eLicenser System is a Steinberg rather than a Dorico issue and will therefore likely be handled separately across the spectrum of Steinberg products--and probably not in time for the next Dorico update, whenever that may be.
Dorico Pro 3.5.10.1045, Finale (v26), GPO, JABB3, GWI, NotePerformer 3.3.1, CuBase Pro 10.5 newbie
Windows 10 (also Mac Catalina as alternate)
US English Keyboard

User avatar
Daniel at Steinberg
Moderator
Posts: 17799
Joined: Mon Nov 12, 2012 10:35 am
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by Daniel at Steinberg »

flashmusic, I've sent you a private message: please check your inbox.

Stonedhills
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Jul 12, 2020 8:18 pm
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by Stonedhills »

Same problem here with mac os catalina 15.5.5. With mojave we hat the problem too on two macs.

Error-message: Failed to send GetInfo command

I'll buy the latest Dongle and hope that will solve the Problem?

Stonedhills
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Jul 12, 2020 8:18 pm
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by Stonedhills »

I thought that there should be a new version of control center software that should solve the problem without buying the latest dongles? We use control center version 6.11.10.2271. Is that the latest one? In the release notes i could't find a note that the problem is solved. Am i right?
If i'am, wenn will there be a solution for that case?

User avatar
ShikiSuen
Member
Posts: 556
Joined: Thu Mar 08, 2012 2:47 am
Location: Edogawa, Tōkyō, Japan
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by ShikiSuen »

Stonedhills wrote:
Sun Jul 12, 2020 8:29 pm
I thought that there should be a new version of control center software that should solve the problem without buying the latest dongles? We use control center version 6.11.10.2271. Is that the latest one? In the release notes i could't find a note that the problem is solved. Am i right?
If i'am, wenn will there be a solution for that case?
Your eLCC version has to be 6.12.3.xxxx or above. (Mine is 6.12.3.1269 at this moment and it solved all my eLc problems of such.)
Since they are not publicly released, you have to consult Steinberg ticket support to tell them that you need such builds.
You are not supposed to redistribute such internal builds without permission by Steinberg.
More important: if such builds successfully solved your problem, please let Steinberg know.
// My first name is Shiki. A trilingual Chinese living in Japan.
My nationality doesn't prove anything, but I do have little issues with nuances in written English.
PRC出身の孫志貴と申します。三つ言語話せます。ここで国籍は何にも証明できませんが、英語のニュアンスには少し苦手です。
[ZOOM UAC-2] [MDR-7506] [Studio One 4.5] [Dorico Pro 3] [macOS Catalina] [Mac Pro 2013] [MacBook Pro 15" 2017]

User avatar
ShikiSuen
Member
Posts: 556
Joined: Thu Mar 08, 2012 2:47 am
Location: Edogawa, Tōkyō, Japan
Contact:

Re: eLicenser Control Error - Failed to send GetInfo command

Post by ShikiSuen »

Stonedhills wrote:
Sun Jul 12, 2020 8:23 pm
Same problem here with mac os catalina 15.5.5. With mojave we hat the problem too on two macs.

Error-message: Failed to send GetInfo command

I'll buy the latest Dongle and hope that will solve the Problem?
Do not buy a new one unless 1) same error also comes to Windows; 2) your dongle is not the latest (shortest) model.
If it only happens on macOS, it is likely a driver problem .
// My first name is Shiki. A trilingual Chinese living in Japan.
My nationality doesn't prove anything, but I do have little issues with nuances in written English.
PRC出身の孫志貴と申します。三つ言語話せます。ここで国籍は何にも証明できませんが、英語のニュアンスには少し苦手です。
[ZOOM UAC-2] [MDR-7506] [Studio One 4.5] [Dorico Pro 3] [macOS Catalina] [Mac Pro 2013] [MacBook Pro 15" 2017]

Post Reply

Return to “Dorico”

Who is online

Users browsing this forum: Grainger2001, pianoleo, Ulf and 7 guests