Which audio monitors are you guys using with Cubase??

General discussions on songwriting, mixing, music business and other music related topics.
User avatar
curteye
External Moderator
Posts: 4756
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:03 am
Contact:

Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by curteye »

Aloha guys
I know this topic was brought up in the old forum but I wanted to see
if the trends have changed in the past few years.

I'm using Genelec 1032s.

I was using Mackie 824s for years but I always found the bottom end to be a lil 'funky' (misleading)


TIA
{'-'}
If yer gear ain't breakin down, you aint workin' much.

iMac 5K 4.2Gz 16GB
MBP 3.0Gz......16GB

Location:
On the side of a volcano in the middle of the Pacific Ocean.


User avatar
ffg
Member
Posts: 643
Joined: Fri Dec 17, 2010 6:46 pm
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by ffg »

ATC SCM150 and ATC SCM10 (5.1)
:D
best wishes

David

I'm going to to let the situation mature...

Nuendo 10.3
Cubase 10.5
MacPro 3.3 6-core OSX 10.12
Macbook Pro OSX 10.14
RME Fireface 802
RME Fireface 800
Audient ID14

Guest

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by Guest »

Hello

Listened hours in a musicshop to came to the conclusion to buy "cheap" Tannoy Reveal 6 passive speakers.

Remember, you rarely mix your sound for the high-end listeners. Mostly the finally mp3-users are satisfied with an iPod-128kbs quality sound.
(of course not the professionals..... :lol: )


Cheers

User avatar
curteye
External Moderator
Posts: 4756
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:03 am
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by curteye »

ALSTUDIOS wrote:Remember, you rarely mix your sound for the high-end listeners.
Good point.

I find it sad that we can listen to 24/32 bit music in our studios but our listeners
have to hear that same work at 16 bit or mp3 quality.

And I thought we were living in the future. (forward into the past —Firesign Theater)


{'-'}
If yer gear ain't breakin down, you aint workin' much.

iMac 5K 4.2Gz 16GB
MBP 3.0Gz......16GB

Location:
On the side of a volcano in the middle of the Pacific Ocean.

User avatar
Strophoid
Grand Senior Member
Posts: 4648
Joined: Sun Dec 26, 2010 2:56 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by Strophoid »

I use Alesis M1 monitors which are not exactly high-end, but the same is true for the rest of my gear so that's not likely to change soon. I enjoy listening to them so I suspect they're last in the queue for an upgrade.
Software: Steinberg Cubase Pro 8 64-bit.
Hardware: Intel i5 6600, 16Gb DDR3, Win7 64-bit
Mackie Onyx 1620i - Steinberg Midex 8 - Steinberg CC121.

My humble contributions to what could be considered music.

Woodcrest Studio

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by Woodcrest Studio »

Focal Solo6be

And love them..

RokGeetar
Junior Member
Posts: 82
Joined: Tue Jan 11, 2011 12:47 pm
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by RokGeetar »

I have Tannoy Reveal passives, and KEF Cresta Ones. I can switch in one, the other, or both. Not high end by any shout, but more than good enough for my needs. 8-)
Rok
It's my birthday!

User avatar
HowlingUlf
Senior Member
Posts: 2228
Joined: Wed Dec 15, 2010 4:58 pm
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by HowlingUlf »

Tannoy Reveal 8D actives
after some trouble with both audio card and monitors they are now spinning again.
all I need for ... a long time! 8-)

I need some serious stuffing in the room, though.
Gothenburg, Sweden
Steinberg Cubase Pro 10.5 | Steinberg WaveLab 10 | Steinberg Absolute 4 | Steinberg SpectralLayers 6
Win10 63.5 Pro | ASUS ATX Z170-P | Intel Core i7-6700K Skylake | 32GB RAM |
Nektar Panorama P6 | | Steinberg Midex8 | Steinberg UR824 |

User avatar
GroovinDJ
Junior Member
Posts: 150
Joined: Fri Dec 17, 2010 3:23 pm
Location: Great Britain, England, United Kingdom
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by GroovinDJ »

A pair of trusty old Tannoy Mercury M20 hifi speakers.

Image

Powered by a Yamaha DSP-A1000
Cubase - Yamaha n12 - Ableton Live Suite - Reason - Sony Acid Pro - Adobe Audition - Sony Vegas - Virtual DJ - Traktor - Gizmolabs RPM

User avatar
NorthWood MediaWorks
Senior Member
Posts: 2339
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:51 pm
Location: Canada
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by NorthWood MediaWorks »

Well we go with what we can afford, until we can afford better ;) .... I have M-Audio bx8a deluxe monitors, they work for me. http://emusician.com/monitors/review-ma ... xa-deluxe/ :geek:
Robin
Visit Northwood Mediaworks!
| Cubase Pro 8.5.20 | Wavelab 8.0.3e | HSO | Padshop Pro | Win10pro 64 | i7 16Gb | UR44 | Angry Wife |
| OSX 10.12.6 | MacBookPro Retina 15 | Loads of Other Stuff |

alexis
Grand Senior Member
Posts: 4417
Joined: Tue Dec 21, 2010 7:55 pm
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by alexis »

Event TR8XL.

They are not the weakest link in the chain ... that part is between the left and right auricles. :mrgreen:
Alexis

-Cubase "Safe Start Mode" (CTRL-ALT-SHIFT)
-Get variable-tempo audio to follow a grid here,
-Replacing freely-timed section into a variable tempo project

Cubase 9.0.20; i5-4570 3.2GHz, 16GB RAM; W10 Pro 64-bit on Samsung SSD 840 Pro 256GB; Seagate 1TB SATA 600 Audio; UR28M; Motif8; UAD-2 Solo; Jamstix 3.6; RevoicePro3.3; EZDrummer 2

User avatar
NorthWood MediaWorks
Senior Member
Posts: 2339
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:51 pm
Location: Canada
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by NorthWood MediaWorks »

alexis wrote:Event TR8XL.

They are not the weakest link in the chain ... that part is between the left and right auricles. :mrgreen:
My problelms are mostly between the chair and the keyboard!
Robin
Visit Northwood Mediaworks!
| Cubase Pro 8.5.20 | Wavelab 8.0.3e | HSO | Padshop Pro | Win10pro 64 | i7 16Gb | UR44 | Angry Wife |
| OSX 10.12.6 | MacBookPro Retina 15 | Loads of Other Stuff |

User avatar
PMF
Junior Member
Posts: 118
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:18 pm
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by PMF »

I use GENELEC 8040A's
Multitrack/Mastering HW: ASUS P87 Plus, i7 4790 3.6GHZ, 32GB RAM, Graphics: Sapphire Radeon RX 550 4GB, HD SYS C: 0.5TB, Samsung evo 850, VSTi F: Seagate ST2000DX001, Data E:3TB, Seagate ST3000DM008, Backup/Image: 4TB Seagate ST4000DM005 x2, RME RayDat, 3 Focusrite Clarett Octopre, GAP Prem73 Pre, RME Quadmic II, OS WIN10 64bit 2004, Cubase Pro 10.5.20, Samplitude PRO-X4 15.4.1.645 64bit.

Audiocave
Member
Posts: 434
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:52 pm
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by Audiocave »

I'm using DynAudio Bm5a's with a KRok sub.

Paul Woodlock
Member
Posts: 720
Joined: Thu Dec 16, 2010 8:22 pm

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by Paul Woodlock »

Soffit mounted Genelec 1037Bs.

but got into mixing on an old £5 boombox
Got a Brian - Morans

"It's better to be hated for who you are than loved for who you are not" -- Andre Gide

Zenda
Member
Posts: 371
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:52 pm

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by Zenda »

Genelec 1029A with Genelec 7050 Sub
The Gypsy King
Music - out of date
Photos

i7930, OCZ Vertex2, Raptors, RME Multiface 2, 12gigRam, C5, Photoshop CS5, Unreal Tournament.


ferencz
Junior Member
Posts: 196
Joined: Sun Dec 19, 2010 7:12 pm
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by ferencz »

m-audio bx8's
HP I7/3.4g/16g ram/ur44/Novation Zero SL MKII/Halion 6/Sonic/Padshop Pro/Wavelab 4/Elements10/Cubase10

Guest

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by Guest »

Event PS8.

Karl
Junior Member
Posts: 163
Joined: Sun Jan 23, 2011 8:32 am
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by Karl »

I use a pair of Ascend Acoustic CBM-170 monitors and consider them to be un-discovered gems. They strike a great balance between being very accurate but not at all harsh. I can work with them for many hours straight without wearing out my ears and mixes that sound good on them transfer to other systems very very well.

Passive monitors, as with all small nearfields they drop off at about 100 hz but they dont try and fake it below that. From 100 hz up they have one of the smoothest response curves you'll come across. I combine these with a 10" Yamaha sub and this works very well. The Yamaha sub is clean enough to get me pretty close on the low end, then I cross check against a main monitor system with an HSU VTF-2 sub.

The CBM 170's are solidly built and very reasonably priced ($348 a pair). Studios and musicians dont hear of them because they market to the home theater crowd and sell via internet only. Prior to that I used several different models of Tannoy's which I liked (again, because mixes transfered really well to other systems).

http://www.ascendacoustics.com/pages/pr ... bm170.html
Studio system-i5 750, Intel X25 SSD, 3 Raid 0 arrays (2 for streaming sample players, 1 for projects), 16 gig ram, Win7 Pro 64 bit, RME Multiface and Digiface, Cubase 4.5 and C6, NI Komplete 7, Omnisphere, Trillian, EWQL Symphonic Gold/Colosuss, BFD 2, Jamstix, Waves mercury pack, lots of mic's....yada yada yada.... see my equipment list at...

Reference Point Recording Equipment List

Reference Point Recording

User avatar
HowlingUlf
Senior Member
Posts: 2228
Joined: Wed Dec 15, 2010 4:58 pm
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by HowlingUlf »

Paul Woodlock wrote:but got into mixing on an old £5 boombox
haha I just remembered my trusty Tascam PortaOne > Panasonic boombox I made my first mixes with. Talking about mixing into a compressor!!!! :lol: But it took some time to realize that it was the "autolevel" thingie built into the boombox that created these ... unpredictable results :lol: :oops: It didn't sound all BAD though :?

Then I got a HiFi Video as a master tracker that at least sounded somewhat like what I've just heard in the mix. I also got a tape deck for duplication in an era when MP3 wasn't even born haha!

sorry, back to the monitors
Gothenburg, Sweden
Steinberg Cubase Pro 10.5 | Steinberg WaveLab 10 | Steinberg Absolute 4 | Steinberg SpectralLayers 6
Win10 63.5 Pro | ASUS ATX Z170-P | Intel Core i7-6700K Skylake | 32GB RAM |
Nektar Panorama P6 | | Steinberg Midex8 | Steinberg UR824 |

OnkelGrusom
Member
Posts: 227
Joined: Thu Dec 23, 2010 12:19 am
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by OnkelGrusom »

My Klipsch promedia 2.1 speakers broke down some weeks ago so I have bought new monitoring equipment.
Nothing fancy but very much better especially in the mid tone area. More revealing so to speak, hehe
The new gear:

Argon Subwoofwer:
http://www.hifiklubben.no/produkter/hoy ... r_sort.htm

Mordaunt Short 10i speakers:
http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 94crx.aspx

Denon Stereo Amp:
http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/uan/3080

Kim :)
-------- Cubase 8 and earlier, Halion Sonic 2, Hyper Sonic 2, Superior & EZ Drummer, Tonelab, Tube-Tech LCA 2B, Neumann U67 and ADK Hamburg, Presonus Audiobox 1818VSL, Core I7 4790K, 16 gig DDR3 ram --------
Feel free to check out my music on:
http://urort.p3.no/#!/Search/chapter%2520eight?List

MarkOne
Junior Member
Posts: 181
Joined: Thu Dec 16, 2010 10:48 am
Contact:

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by MarkOne »

Adam A7s - Really revealing.

Some Yamaha YSY-M10 multimedia thingies to check compatibility with grot-boxes

Final test on the B&W Floorstanders in the lounge.

In answer to the poster who pointed out we don't mix for high-end listeners, I fundamentally disagree. You should be aiming to mix so the end result sounds great whatever it's played on, whether that's some enormous PMC XBDS system costing thousands, or a pair of generic iPod earbuds.

Doesn't matter that the vast majority will never hear all your nuances. Someone might, and if your mix is flawed in some way that is exposed on a high quality system, it might also have that flaw exposed on something a good deal more mundane.

My monitor chain is far from being the last word in transparency, but it's pretty good and I'll always be aspiring to better it if the opportunity/affordability arrises.

Why else would Abbey Road and it's ilk spend thousands on their monitoring chain?
check out my new CD "Fantasy Bridge' here

Guest

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by Guest »

Event ASP8 (studio)

KEF Reference (reality check)

Zenda
Member
Posts: 371
Joined: Wed Dec 15, 2010 5:52 pm

Re: Which audio monitors are you guys using with Cubase??

Post by Zenda »

HowlingUlf wrote:
Paul Woodlock wrote:but got into mixing on an old £5 boombox
haha I just remembered my trusty Tascam PortaOne > Panasonic boombox I made my first mixes with. Talking about mixing into a compressor!!!! :lol: But it took some time to realize that it was the "autolevel" thingie built into the boombox that created these ... unpredictable results :lol: :oops: It didn't sound all BAD though :?

Then I got a HiFi Video as a master tracker that at least sounded somewhat like what I've just heard in the mix. I also got a tape deck for duplication in an era when MP3 wasn't even born haha!

sorry, back to the monitors
We used to mix into a tin bucket attatched to a darning needle cutting into a revolving platter of beef-dripping, turned by a team of oxen.

But tell this to the kids these days, they'd never believe you :mrgreen:
The Gypsy King
Music - out of date
Photos

i7930, OCZ Vertex2, Raptors, RME Multiface 2, 12gigRam, C5, Photoshop CS5, Unreal Tournament.


Post Reply

Return to “Steinberg Lounge”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests