Page 1 of 1

Presets don't show up in browser

Posted: Sun Jan 27, 2019 9:26 pm
by denstrow
I have Padshop Pro (latest version), and some of my presets have gone missing. All Padshop shows is the Granular Guitars & Granular Symphonies presets, but not the Factory, Factory Pro and Zero Gravity presets.

I tried un/reinstalling Padshop, but it made no difference.
I looked in the hard drive, and found all presets in ProgramData/VST3 Presets/.../Padshop, except for Granular Guitars, which is located at AppData/Roaming/VST3 Presets/.../Padshop.

I also tried copying the presets in ProgramData to AppData, but to no avail.

How can I regain access to my presets?

I am using Cubase 9.5.41 (Win10 x64), from a fresh Cubase 9.5 install done a few months ago, with the latest version of Padshop.
I am not sure when they went missing, if it was on the last Padshop update or before that.

Re: Presets don't show up in browser

Posted: Wed Jan 30, 2019 12:22 am
by coreform
I am also missing presets.

Seeing all these other users having the same problem without having received a response highlights how impractical searching this forum is. To put the burden on users to track each VST and preset that may or may not work after an upgrade equates to a bad experience. Bad UX. UX is more than layout of pixels on the screen, more than using a popup to deal with problem situations.

Re: Presets don't show up in browser

Posted: Wed Jan 30, 2019 7:16 pm
by denstrow
Thanks for chiming in...

So there have been several such cases, but no solution yet on the forum? I suppose I'll have to contact support and see what they tell me.

I'll post the answer here.

Re: Presets don't show up in browser

Posted: Fri Feb 01, 2019 2:02 am
by Anando
I have the effect that the Padshop / Padshop Pro / Zero Gravity Libraries show up only in the upper browser, Granular Symphonies only in the lower (don't have Granular Guitars). A bit confusing - Padshop libraries missing in Padshop browser - but at least I can access them.
Is that how it's meant to be? Hmmm...
Image

Re: Presets don't show up in browser

Posted: Wed Feb 06, 2019 11:02 am
by denstrow
I haven't checked if they appear on the upper browser; I'll give it a shot...

Re: Presets don't show up in browser

Posted: Sun Feb 17, 2019 8:53 am
by Ylativ
All padshop presets are displayed correctly only in the right-zone mediabay.

Re: Presets don't show up in browser

Posted: Thu Feb 21, 2019 9:50 am
by Gerrit Junge
Hi,
I can see different filter settings in the above screenshot for the upper browser (Content Set) and for the lower browser (Library Name).
Go and set the filter in the first column of the lower browser to Content Set ( Media > Content Set) and all padshop presets will be visible again.

best regards
Gerrit

Re: Presets don't show up in browser

Posted: Sun Mar 10, 2019 7:24 pm
by denstrow
I switched browser settings to "Content set" like Gerrit suggested and they reappeared. They didn't show before under "Library Name".

Thanks!