Page 1 of 1

plugin routing: dual mono

Posted: Wed Jan 26, 2011 5:22 am
by TuckerMix
would be great if the (new to Nuendo 5) plugin routing menu (top right of plugin GUI) had a "dual mono" selection (when on stereo tracks) so you could instantiate any compressor as a 2 channel compressor with discrete side chains.

:-)

Re: plugin routing: dual mono

Posted: Wed Jan 26, 2011 6:10 am
by Kid Dropper Sound
You can sort of do that

open 2 mono compressors
set them both to mono
use the routing to put them on left/right

Re: plugin routing: dual mono

Posted: Wed Jan 26, 2011 6:13 am
by TuckerMix
yeah, i know... but wouldn't it be easier if I could just select "dual mono" from the routing menu?

Re: plugin routing: dual mono

Posted: Wed Jan 26, 2011 6:16 am
by Kid Dropper Sound
If the plug in had two independent side chain inputs then yes, but I don't know of one that does.

Re: plugin routing: dual mono

Posted: Wed Jan 26, 2011 6:25 am
by TuckerMix
THats my point... the "dual mono" would instantiate two mono plugs one on each side... just like instantiating to mono plugins yourself one after the other and setting the routing to L and R.

This way you don't have to have a plugin with side chaining functionality, any plug would be able to do this.

Re: plugin routing: dual mono

Posted: Thu Jan 27, 2011 12:42 pm
by neilwilkes
I'd like to see ALL VST3 plugins with a multi-0mono option for surround use.
Been asking for this since VST3 was introduced now.

Re: plugin routing: dual mono

Posted: Thu Jan 27, 2011 7:51 pm
by TuckerMix
Yes this would make sense, although as stated you can do this manually... the limitation being the number of inserts verses the number of surround channels.

Re: plugin routing: dual mono

Posted: Fri Jan 28, 2011 1:10 am
by Antonio Escobar
Multimono +1

Re: plugin routing: dual mono

Posted: Wed May 10, 2017 6:06 pm
by simme
I'd also love to see this function.

multimono +1

Re: plugin routing: dual mono

Posted: Sat Oct 14, 2017 4:08 pm
by RealRaven2000
Yes Dual Mono just like in Pro Tools would be a really nice bonus for proper stereo positioning while adding huge reverbs. I was hoping the three (!) different flavors of waves plugins (mono, mono->stereo, stereo) would provide such an option but it seems to "mix" everything as soon you select any of the stereo options.

Re: plugin routing: dual mono

Posted: Mon Nov 27, 2017 2:09 am
by wagzy
I would also like dual mono inserts for Cubase.